Pátek, 29. března 2024

GEOSAN GROUP se brání neoprávněné exekuci

GEOSAN GROUP se brání neoprávněné exekuci

Společnost GEOSAN GROUP se brání exekuci, která byla na její majetek neoprávněně nařízena Okresním soudem v Kolíně na návrh společnosti BALTOM v souvislosti s rozhodčím nálezem, vydaným na základě žaloby společnosti BALTOM Rozhodčím soudem při Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky. Okresní soud v Kolíně nařídil exekuci na majetek GEOSAN GROUP kvůli pohledávce ve výši 74.557.641,29 Kč přesto, že GEOSAN GROUP v exekučním řízení vznesl námitku věcné nepříslušnosti soudu z důvodu současně probíhajícího insolvenčního řízení na majetek společnosti BALTOM. Ze zákona přitom jednoznačně plyne, že soud byl povinen věc k posouzení námitky předložit Vrchnímu soudu v Praze.

"Podnikáme veškeré právní kroky směřující k tomu, aby exekuce byla co nejdříve zrušena a aby škody způsobené naší společnosti byly minimální," uvedl člen představenstva a výrobní ředitel GEOSAN GROUP Jiří Šalda. "Částku přiznanou společnosti BALTOM v rozhodčím řízení odmítáme uhradit zejména proto, že rozhodčí nález již byl pro závažná procesní pochybení napaden žalobou u Městského soudu v Praze, který by měl rozhodčí nález zrušit," vysvětluje Jiří Šalda. "Na společnost BALTOM přitom probíhá u Krajského soudu v Ústí nad Labem insolvenční řízení, a proto by jakákoli platba této společnosti měla nevratné důsledky. Společnost GEOSAN GROUP přitom vůči společnosti BALTOM v insolvenčním řízení uplatňuje nárok na náhradu škody ve výši 221.394.588,30 Kč," dodává člen představenstva a výrobní ředitel GEOSAN GROUP Jiří Šalda.

Nařízení exekuce nemá vliv na běžné podnikání společnosti GEOSAN GROUP, neboť z exekučního řádu výslovně vyplývá, že omezení dispozice s majetkem se netýká běžné provozní a obchodní činnosti společnosti. Exekucí proto nejsou ohroženy ani pokračování sanačních prací na lagunách Ostramo, ani probíhající přeprava paliva vyrobeného z jejich obsahu do skládkového komplexu společnosti CELIO v Litvínově a do cementárny společnosti Lafarge Cement v Čížkovicích.

GEOSAN GROUP je vedoucím účastníkem sdružení ČISTÁ OSTRAVA, které pro státní podnik DIAMO realizuje veřejnou zakázku Nápravná opatření - laguny Ostramo. Dalšími členy sdružení jsou společnosti AQUATEST a. s. a OHL ŽS, a. s.

Kontakt:
Vlasta Končelová - PR manager GEOSAN GROUP a. s.
tel.: +420 246 006 111
e-mail: vlasta.koncelova@ggcz.eu
www.geosan-group.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů