Úterý, 19. března 2024

Akce Příroda za podzim odvedla opět kus práce

Akce Příroda za podzim odvedla opět kus práce

Ani letošní podzimní sezóna nezklamala -- Akce Příroda (program Hnutí Brontosaurus) nabídla skutečně pestrou směsici akcí zaměřených na dobrovolnickou pomoc přírodě.

Od září až do prosince se uskutečnilo celkem dvanáct víkendových akcí. Dobrovolníci například pomáhali s obnovou původních obecních pastvin v Těchonicích, sázeli stromy v Dobříši, pracovali na biofarmě Spáleniště u Dobrušky, pečovali o sazenice stromků v CHKO Broumovsko, uklízeli les u Dobříše, či vyvěšovali ptačí budky v Mikulčickém luhu.
Všech akcí se celkem zúčastnilo na dvě stě mladých lidí.

V rámci programu se také konaly přednášky na středních školách o významu stromů. Lektoři zavítali do více než desítky tříd na gymnáziích a středních školách po celé Moravě, aby studentům zábavnou formou odhalili četné významy stromů a další zajímavosti o dřevinách, lese a krajině.

Co čeká Akci Příroda po zimě? Odpovídá koordinátor Akce Příroda, Martin Hnyk:
"Na jaře se samozřejmě rozběhne další série víkendovek. Zájemci se mohou jednoduše podívat na web či plakátky, vybrat si a jet!"

Hnutí Brontosaurus již po 35 let nabízí mladým lidem alternativní a smysluplné tráv! ení volného času. Víkendovky Akce Příroda totiž stojí na dobrovolnické práci pro přírodu, neformálním vzdělávání a zážitkovém programu. Více na: http://akce.brontosaurus.cz/.

Tento projekt byl podpořen Ministerstvem životního prostředí ČR.

Kontaktní osoba: Martin Hnyk
Telefon: 720293776
E-mail: akce-priroda@brontosaurus.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů