Čtvrtek, 28. března 2024

Dvacet letokruhů Sedmé generace

Dvacet letokruhů Sedmé generace
  1. NOVÉ ČÍSLO: 20 letokruhů Sedmé generace
  2. MÉDIA O 7.G: Rozhlasový dokument ČRo
  3. PŘEDPLATNÉ: Příští ročník s šumavským kalendářem
  4. DOTAZNÍK: Zajímá nás váš názor na 7.G

NOVÉ ČÍSLO 7.G
Dvacet letokruhů Sedmé generace

V právě vycházejícím šestém čísle Sedmé generace se mimo jiné dozvíte odpovědi na tyto otázky: Co kdyby neexistovaly úroky? Jsou ekologičtější čtečky, nebo knížky? Co frčí ve freecyclingových výměnných sítích? Jak vypadá šumavská fronta pár měsíců po blokádě? Bude automobilismus jediným náboženstvím? Kterým slovem obohatila Česká republika ekonomické slovníky? Jaký odkaz zanechal lesoochranář Leo Košťál? Pěstuje se někde férový biobanán? Proč lidem někdy chybí zvířecí touha po životě? Je pod sluncem tma? K čemu dospěl stařec, který v džungli četl milostné romány? Na co a na koho narazíte při máchovském putování do Benátek? Jakou cestu ušla Sedmá generace za 20 let?

Kromě větších článků v čísle najdete i sloupky Před 7.G, Ekologický kompost, Společenský kompost, Rio+20 Bedřicha Moldana nebo knižní anotace Libraria.

Anotace všech textů najdete zde. Kvízovat o předplatné 7.G můžete tady.

MÉDIA O 7.G
Rozhlasový dokument ČRo

V rámci dokumentárního cyklu Dobrá vůle vysílaného Českým rozhlasem 2 Praha vznikl pořad Aleny Blažejovské věnovaný dvaceti letům Sedmé generace. O časopise v něm mimo jiné hovoří Jan Keller, Hana Librová, Mojmír Vlašín nebo Aleš Máchal. Pro poslech si klikněte sem.

PŘEDPLATNÉ
Ročník 2012 s šumavským kalendářem

Novým předplatitelům Sedmé generace nabízíme jako dárek poutavý nástěnný kalendář Šumavská příroda v hlavní roli. Fotografie šumavské divočiny od Pavla Ouředníka, Jaroslava Vogeltanze a Markéty Jedličkové vás zavedou do unikátních míst horských a podmáčených smrčin a nabídnou i poutavé výhledy do šumavské krajiny. S kalendářem v normální ceně 200 Kč vás roční předplatné 7.G vyjde na 440 Kč, respektive 410 Kč pokud jste studenty či důchodci. Bez kalendáře stojí předplatné 390, respektive 360 korun. Podrobnosti najdete zde.

DOTAZNÍK
Zajímá vás náš názor na 7.G

Čeho je v Sedmé generaci příliš? Co naopak chybí? Jaký článek vás v poslední době zaujal? Chtěli bychom se dozvědět víc o těch, pro které časopis tvoříme, abychom jej mohli dělat ještě víc "na míru". Připravili jsme si za tím účelem několik zvídavých otázek. Odpovědi na ně vám nezaberou víc než pár minut a nám velmi pomůžou. Děkujeme za vyplnění!

Podnětnou četbu přeje a na ohlasy se těší redakce 7.G.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů