Pátek, 19. dubna 2024

Novinky Centra pasivního domu - prosinec

Novinky Centra pasivního domu - prosinec

Pokřtili jsme nový odborný časopis

Centrum pasivního domu, společně s asociacemi ČKAIT, Česká rada pro šetrné budovy a vydavatelem EXPO DATA, zakládá nový odborný časopis Energeticky soběstačné budovy. Pilotní číslo je již hotovo a nyní ho předkládáme odborné i laické veřejnosti. Časopis jsme pokřtili ve čtvrtek na slavnostním setkání CZGBC.
Celý článek...

Centrum pasivního domů hledá odborného poradce pro pasivní domy

Centrum pasivního domu hledá zaměstnance na pozici odborného poradce pro pasivní domy. V případě Vašeho zájmu o danou práci nám zašlete motivační dopis a strukturovaný životopis na email: jan.barta@pasivnidomy.cz do 20. 12. 2012.
Celý článek...

Certifikovaný pasivní dům = ověřená kvalita

Máte pochybnosti, jestli je Váš dům opravdu pasivní? Nebo si chcete potvrdit výjimečnou kvalitu projektu, využít výhodnější možnosti financování a zabezpečit vyšší cenu domu na trhu nemovitostí. Využijte nabídku Certifikace pasivních domů, coby záruky kvalitního projektu a domu.
Celý článek...

Členové Centra pasivního domu oceněni v soutěži ČEEP 2010

V Paláci Žofín byla ve středu 23. 11. 2011 slavnostně zveřejněna jména držitelů titulů ČESKÝ ENERGETICKÝ A EKOLOGICKÝ PROJEKT / STAVBA / INOVACE roku 2010. Tituly byly bez uvedení pořadí uděleny celkem 3 stavbám, 4 projektům a 4 inovacím a naprázdno rozhodně nevyšli ani členové Centra pasivního domu.
Celý článek...

Vliv oken a jejich stínění na tepelnou bilanci domů s odlišnými parametry

Energetická náročnost budovy je zásadně ovlivňována její obálkou. Příspěvek publikovaný serverem TZB-info.cz se zaměřuje na rodinné domy a sleduje, jak se pro různé domy s různými parametry obvodového pláště mění vliv prosklení a stínění a jejich případné optimum z hlediska tepelné bilance v zimě a létě.
Celý článek...

Jak efektivně vytápět pasivní dům?

Pasivní dům je stavba s velmi kvalitní tepelnou ochranou, proto zde není třeba komplikovaného systému vytápění. Server Nazeleno.cz informuje o různých možnostech vytápění od teplovzdušného, přes přímotopné fólie, krbová kamínka, kamna na biomasu, tepelná čerpadla až po energii ze solárních zisků.

Celý článek...

Zkušenosti z Hannoveru: od prvního pasivního sídliště v Kronsbergu k sídlišti s nulovými emisemi zero:e

Další z článků z letošního sborníku Pasivní domy přibližuje zkušenosti s projekty energeticky efektivního bydlení z Hannoveru, kde mimo pasivního sídliště funguje i sídliště s nulovými emisemi zero:e. Autorem studie je Harald Halfpaap.
Celý článek...

Pasivní domy na druhém kanálu České televize

Pokud vás zajímají pasivní stavby a úspory energií obecně, tak byste neměli minout pořad České televize Přidej se vysílaný v neděli 11. prosince od 11:45 na ČT2, který je nyní dostupný i v televizním archivu. Těšit se můžete na prohlídky jednotlivých domů, ale také na zasvěcené komentáře odborníků.
Celý článek...

Společnost Intoza oceněna v soutěži chytrých budov

Společnost Intoza se zúčastnila celoevropské soutěže energeticky efektivních staveb inciativy Take Your Energy Back a byla úspěšná! Její pasivní administrativní budova byla vybrána jako projekt měsíce prosince. Po nedávném ocenění v soutěži ČEEP se tak dostalo tomuto unikátnímu projektu dalšího významného uznání.
Celý článek...

Hlavně nepanikařit, varují ekonomové Nečasovu vládu

Ekonomové z Nezávislé ekonomické rady vlády radí vládě nepanikařit a neškrtat za každou cenu. Spíše by podle nich měla přeskupovat výdaje do oblastí, které podpoří růst ekonomiky. To mimo jiné znamená znovu rozjet Zelenou úsporám píše server Aktuálně.cz.
Celý článek...

Ohlédnutí za Dny pasivních domů 2011 v Koberovech

V rámci již 8. ročníku mezinárodní akce Dny pasivních domů se o víkendu 12. - 13. listopadu otevřely dveře pasivních staveb v celé České republice i Evropě. Společnost ATREA s.r.o. se k akci připojila programem v unikátním souboru třinácti pasivních domů a školicího střediska v obci Koberovy v Českém ráji.
Celý článek...

Vliv solárních zisků a součinitele prostupu tepla oken na potřebu tepla na vytápění

Slunce je pro naši planetu obrovským zdrojem energie. Za topnou sezónu dopadne v České republice na jeden metr čtvereční zhruba 1200 MJ. Jakým způsobem tato energie ovlivňuje potřebu tepla na vytápění objektu?
Celý článek...

Rekonstrukce základní školy na bytový dům energeticky pasivních parametrů - BD Dubňany

Jde o ukázkovou realizaci brownfieldu vzniklého z opuštěného areálu bývalé školy. Kromě základních parametrů pro pasivní domy vč. systémů řízeného větrání s rekuperací zde bude využit i systém hodnocení SBToolCZ. Článek Zdeňka Kani, Davida Vašíčka a Martina Jindráka původně vyšel ve sborníku Pasivní domy 2011.
Celý článek...

Novinky v burze práce

Aktuální inzeráty poptávající a nabízející práci v naší burze práce.
Celý článek...

Poradny Sítě center pasivního domu

Centrum pasivního domu nabízí objektivní a odborné poradenství o pasivních domech v několika poradenských centrech a místech. Jejich seznam naleznete na našich webových stránkách.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů