Pátek, 29. března 2024

Budou Irové těžit břidličný plyn?

Budou Irové těžit břidličný plyn?

Four leaf clovers, anyone?

Turns out Ireland is pretty lucky when it comes to shale gas. The "Emerald Isle" possesses several shale basins containing 10 to 20 or more Trillion cubic feet (Tcf) of gas in place, in Leitrim, Cavan, Sligo, Donegal, Monaghan, Roscommon and Fermanagh.

But unconventional gas production is only likely to happen if the public acceptance issues surrounding unconventional gas can be overcome in Ireland.

One of the country´s suitors who hopes to tap into that gas is Canada´s Tamboran Resources, which, in addition to license concessions in Ireland, has E&P sites in Australia and Botswana.

Tamboran´s CEO Richard Moorman - who is very attuned to assuaging Irish fears over hydraulic fracturing - said that thanks to EU rules, he believed shale gas E&P could be performed in Europe as safely as possible, especially in Ireland.

He welcomed the Irish government´s decision in October to investigate the hydraulic fracturing involved in shale gas E&P.

More on: http://www.naturalgaseurope.com/tamboran-resources-shale-gas-exploration-irelandEnvironmental

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů