Středa, 17. dubna 2024

Zdravá města byla oceněna za kvalitu a inovaci ve veřejné správě

Zdravá města byla oceněna za kvalitu a inovaci ve veřejné správě

V reprezentativních prostorách pražského Obecního domu byly v rámci 8. Národní konference kvality ve veřejné správě slavnostně předány zástupcům obcí a regionů ceny Ministerstva vnitra za kvalitu a inovaci ve veřejné správě za rok 2011. Členové Národní sítě Zdravých měst ČR uspěli ve všech kategoriích. Získali ocenění za realizaci místní Agendy 21, tedy za praktické uplatňování zásad udržitelného rozvoje a aktivní spolupráci úřadů s veřejností, ale také za uplatňování dalších metod kvality ve veřejné správě a za inovaci.

Ministerstvo vnitra každoročně oceňuje úspěšné postupy místních samospráv v oblasti kvality veřejné správy. Mezi oceněnými za rok 2011 měli výrazné zastoupení členové Národní sítě Zdravých měst ČR (NSZM). V rámci udílení cen Ministerstva vnitra za kvalitu a inovaci bylo opět oceňováno uplatňování místní Agendy 21 (MA21) jako jedné z efektivních metod kvality ve veřejné správě. Nejúspěšnějším členem NSZM byl Kraj Vysočina, jehož zástupci převzali hned tři ocenění.

Stříbrnou cenu za kvalitu ve veřejné správě za realizaci MA21 získala Zdravá města Chrudim, Kopřivnice, Litoměřice, Vsetín a Zdravý mikroregion Drahanská vrchovina. Stříbrnou cenu za další metody kvality ve veřejné správě pak Zdravé město Prostějov (model CAF 2006/2009) a Zdravý Kraj Vysočina (model CAF 2006/2009). Bronzovou cenu za uplatňování MA21 převzali zástupci Zdravých měst Hlučín, Hodonín, Přeštice, Valašské Meziříčí, Velké Meziříčí, Zdravé obce Křižánky a Zdravého Kraje Vysočina. Bronzovou cenu za další metody kvality ve veřejné správě převzali zástupci Zdravých měst Česká Lípa (ČSN EN ISO řady 14001), Jilemnice (model CAF 2006/2009) a Zdravého Libereckého kraje (model CAF 2006/2009). Cenu za inovaci ve veřejné správě za rok 2011 získal také Kraj Vysočina (Centrální evidence dotací - eDotace).

Pořadatelem 8. Národní konference kvality ve veřejné správě bylo Ministerstvo vnitra ČR společně s Magistrátem hlavního města Prahy a Radou kvality ČR. Program konference byl zaměřen na výměnu zkušeností z oblasti zvyšování výkonnosti a kvality organizací veřejné správy, na vzdělávání úředníků a inovace ve veřejné správě. Mezi další témata patřila modernizace ve veřejné správě, procesní modelování a v neposlední řadě také místní Agenda 21. Akce byla určena zástupcům veřejného sektoru a dalším odborníkům a zájemcům z praxe. Další informace naleznete na stránkách www.konference8q.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů