Sobota, 20. dubna 2024

Hlavním tématem doprovodného programu veletrhu FOR THERM se pro letošek stalo Ekologické vytápění - pelety, dřevo a biomasa.

Hlavním tématem doprovodného programu veletrhu FOR THERM se pro letošek stalo Ekologické vytápění - pelety, dřevo a biomasa.

Využívání ekologických paliv pro vytápění rodinných domů je dlouhodobě diskutovaným tématem, které vyvolává nemálo otázek zejména ze strany majitelů domů. Veletrh FOR THERM se v tomto roce zaměří právě na chytrá řešení pro vytápění domácností peletami, dřevem či dřevěnými briketami.

peletkyCílem je představit komplexní pohled na problematiku biomasy a jejího využití při vytápění rodinných domů. Koncepce programu vychází ze spolupráce s celou řadou odborných partnerů a profesních sdružení, jakými jsou například CZ Biom, Klastr Česká Peleta, Alternativní Energie, EkoWATT a mnoho dalších. Novým partnerem veletrhu FOR THERM se stal i Cech kamnářů ČR, který pro odbornou veřejnost připravuje workshop "Krby a kachlová kamna na dřevo v nízkoenergetických domech".

Pro koncové uživatele je následně koncipována přednáška na velmi aktuální téma: "Teplovodní krby a kamna - specifika projektu a realizace" Veletrh FOR THERM však nabídne návštěvníkům i další témata - zájemci se mohou těšit například i na semináře zaměřené na novinky v oboru tepelných čerpadel a mnoho dalších.

Veletrh FOR THERM se bude konat od 18. do 22. září 2012 v Praze. Více informací na www.for-therm.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů