Sobota, 27. dubna 2024

STAVOTECH ohlásí stavební sezónu v regionu

I když na mnoha stavbách neutichá ruch ani přes zimu, ta pravá stavební sezóna začíná pro většinu stavebníků na počátku jara...

STAVOTECH ohlásí stavební sezónu v regionu

I když na mnoha stavbách neutichá ruch ani přes zimu, ta pravá stavební sezóna začíná pro většinu stavebníků na počátku jara. Symbolickým "klíčem" k jejímu zahájení se tradičně stane pro širokou i odbornou veřejnost nejen Olomouckého kraje stavební a technický veletrh STAVOTECH.

Na 200 vystavovatelů nabídne své výrobky i služby ve dnech 29. - 31. března 2012 v prostorách pavilonů A, E a přilehlých venkovních plochách Výstaviště Flora. "Zájem o jarní veletrh je ze strany vystavovatelů pravidelně velký. Firmy si uvědomují svou šanci prezentovat se před veřejností v prvním možném termínu. V období, kdy většina stavebníků konzultuje své představy o bydlení s odborníky a projektanty, v období, kdy se rozhodují o optimálních materiálech či nejvýhodnějších nabídkách stavebních firem," zdůvodňuje zájem o veletrh Petr Nasadil z pořadatelské společnosti Omnis Olomouc, a.s. Nejsilnější zastoupení mají firmy nabízející zdící materiály, střešní krytiny, dřevěná i plastová okna, dveře a parapety, garážová vrata, izolace, domovní čističky odpadních vod. Také na jarní etapě veletrhu je velmi silná oblast vytápění, návštěvníci zde najdou kotle, topná tělesa, podlahové vytápění, také alternativní způsoby jsou zastoupeny tepelnými čerpadly, solárními systémy, rekuperací. Ty, kteří uvažují o budoucí podobě svého bydlení, jistě zaujme nabídka realitních kanceláří, finančního poradenství i speciální nabídky rodinných domů od klasických novostaveb po dřevostavby a nízkoenergetické domy.

olomoucSoučástí jarní etapy veletrhu STAVOTECH Olomouc je již 12. ročník specializované výstavy Bazény & Sauny, která v pavilonu E představí bazény, sauny, whirlpooly a jejich příslušenství. Také část doprovodného programu je věnována této problematice. Novela vyhlášky zákona k bazénům a saunám, čistící a dezinfekční prostředky pro domácí vířivky a bazény, plýtvání s teplou vodou - to jsou jistě zajímavá témata pro každého vlastníka bazénu, sauny či vířivky.

Doprovodný program veletrhu je tradičně bohatý. Přednášky na aktuální témata budou všechny tentokrát probíhat v přednáškovém centrum na galerii pavilonu A přímo v rámci výstavní plochy. Semináře a přednášky prvního dne veletrhu jsou určeny zejména projektantům a architektům. Načerpají zde vědomosti z oblasti navrhování a diagnostiky vozovek, rozpočtování v nové verzi programu KROSPlus a také architektonických soutěží - zadávaní veřejných zakázek na projekční díla i stavební práce v souvislostech změn zákona i souvisejících trendů. Páteční dopoledne je věnováno aktuálním trendům v zateplování a vývoji v energetické náročnosti budov do roku 2020. Dalšími prezentovanými tématy jsou decentrální rekuperace a nízkoenergetické domy, velkoplošné systémy vytápění a chlazení.

Spíše široké veřejnosti je určena přednáška pátečního odpoledne - Jak vytvořit zdravý domov - jaké použít materiály, umístění nábytku, vliv barev na zdraví, patogenní zóny, energetický průvan, atd. Po celou dobu trvání veletrhu bude k dispozici také služba interiérového poradce a FENG SHUI. Zájemci si můžou přinést s sebou plánek nebo i fotky interiéru pokoje, bytu, domu či chalupy, kde plánují nové zařízení. S interiérovým poradcem zkonzultují své představy o vytvoření útulného, funkčního a zdravého bydlení.

V předvelikonočním období, kdy veletrh probíhá, připravili pořadatelé ve spolupráci se Střední zemědělskou školou v Olomouci ukázky velikonoční vazby a dekorací. Zdařilá díla aranžérů budou v sobotu odpoledne i ke koupi.

Pro návštěvníky veletrhu připravili organizátoři společně s partnery opět "Veletržní tombolu". Každý z prvních 5000 dospělých návštěvníků veletrhu si vytáhne los - k dispozici bude více než 1000 hodnotných cen, každý pátý tedy vyhrává. Mezi cenami ti šťastnější najdou hodnotné věcné ceny i mnohatisícové poukazy na nejrůznější produkty a služby vystavujících firem.

Jarní veletrh STAVOTECH a souběžně probíhající jsou dobrou příležitostí pro konzultaci s odborníky i bohatým zdrojem hodnotných informací a inspirace. Nenechte si tedy ujít příležitost a zavítejte na olomoucké Výstaviště Flora 29 . - 31. března mezi 9,00 - 18,00, v sobotu do 17,00 hodin.

olomouc

DOPROVODNÝ PROGRAM - STAVOTECH Olomouc 29. - 31. 3. 2012

PŘEDNÁŠKY A SEMINÁŘE
Přednáškové centrum - galerie pavilonu A.
S platnou vstupenkou vstup zdarma.

Čtvrtek 29. března
10,00 - 12,00 hod
Diagnostika vozovek - návrhy a opravy vozovek pozemních komunikací.
Navrhování vozovek - návrhová metoda, její revize, současné problémy.
Ing. Jan Zajíček - zpracovatel ČSN pro konstrukci vozovek, zpracovatel TP 208, člen ČKAIT.
Seminář pořádá oblastní kancelář ČKAIT Olomouc a je ohodnocen v rámci celoživotního vzděláváni 1 akreditačním bodem.

13,00 - 14,00 hod
Rozpočtování v nové verzi programu KROSPlus
Ing. Martin Malý, ÚRS Praha,a.s.

14,30 - 16,00 hod
Architektonické soutěže a celá problematika zadávání veřejných zakázek na projekční díla i stavební práce ve světle změn zákona i dalších souvisejících trendů, které je možné očekávat
Ing.arch. Jan Sapák, Česká komora architektů

16,00 - 17,30 hod
Decentrální rekuperace a nízkoenergetické domy
Petr Polach, HouseMakers, s.r.o. Brno

Pátek 30. března
10,00 - 10,45 hod
Aktuální trendy v zateplování a vývoj požadavků na energetickou náročnost budov do roku 2020.
Směrnice o energetické náročnosti budov (EPBDII) a její transpozice do české legislativy, jak se budou vyvíjet požadavky na energetickou náročnost budov do roku 2020.
Marcela Jonášová, Asociace výrobců minerálních izolací

11,00 - 12,00 hod
Velkoplošné systémy vytápění a chlazení REHAU
Aleš Havelka, Rehau Praha

13,00 - 15,00 hod
Čištění a dezinfekce bez chloru - prostředky pro domácí vířivky, bazény a sauny - jak je používat, nová vyhláška pro bazény a sauny.
Doc.Dr.Ing. Zdeněk Pospíchal, QZP, s.r.o. Brno
Petr Wagner, GUAPEX a.s., Brno

Teplá voda - rizika, dezinfekce, plýtvání?
Doc.Dr.Ing.Zdeněk Pospíchal, QZP,s.r.o., Brno

15,00 - 16,30 hod
Decentrální rekuperace a nízkoenergetické domy
Petr Polach, HouseMakers, s.r.o. Brno

16,30 - 17,30 hod
Jak vytvořit zdravý domov - materiály, umístění nábytku, vliv barev na zdraví, patogenní zóny, energetický průvan atd.
Ing. Andrea Gheorghe, Feng shui - Brno
---------------------------------------------------------------------------------------------------

PRAKTICKÉ UKÁZKY A PORADENSTVÍ
Čtvrtek - pátek
Krajské kolo soutěže žáků SŠ a SOU oboru instalatér - Cech instalatérů ČR Praha.

Sobota
10,00 - 14,00 hod
UKÁZKY VELIKONOČNÍ KVĚTINOVÝCH ARANŽMÁ INTERIÉRŮ I EXTERIÉRŮ I s následným prodejem zdařilých
Střední škola zemědělská Olomouc

Po celou dobu konání veletrhu:

SLUŽBA INTERIÉROVÉHO PORADCE
Přineste si s sebou plánek event. i fotky interiéru pokoje, bytu, domu či chalupy, kde plánujete nové zařízení. Interiérový poradce vám navrhne jak doladit nábytek, barvy stěn, textilií, doplňků atd. Zohlednění i zásady FENG SHUI.
Ing. Andrea Gheorghe, Feng shui - Brno

KOUPÁNÍ V KOUPACÍCH SUDECH HOT TUB
Vezměte si s sebou plavky a vyzkoušejte koupání v koupacích sudech Hot Tub, které pro Vás vyrábí firma Vitality s.r.o.
Jedná se o celodřevěné koupací sudy, určené k venkovnímu použití a to celoročně. Nezáleží vůbec na tom, jaké venku panuje počasí, protože vy si zatopíte v kamnech, které jsou součástí a ohřejete si vodu na požadované stupně. Po ohřátí vody už jen relaxujete ponoření v teplé vodě a pod širým nebem ...

ZKUŠEBNÍ SLALOMOVÉ JÍZDY NA MINIDUMPERU CORMIDI.
Každý účastník obdrží malý dárek.
Praktické ukázky práce pásového minidumperu Cormidi.
Staves, s.r.o. Olomouc
Tyto stroje jsou vhodné do stísněných prostor a do náročných podmínek, jsou schopny pracovat v různě měkkém terénu, na sněhu i v blátě, schopny sjíždět či vyjíždět schody a zdolávat úzké a šikmé cesty. Jsou plně hydraulicky ovládány, poháněné benzínovými motory Honda a dieselovými motory Kubota. Cormidi je možné vybavit samonakládacím zařízením pro ještě větší využití, nebo přídavným hydraulickým okruhem, pro připojení spousty přídavných zařízení a ručního nářadí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů