Pátek, 26. dubna 2024

Blíží se ENVIBRNO 2012

Stavební veletrhy Brno a souběžně probíhající veletrhy se konají v tradičním termínu od 24. do 28. dubna na brněnském výstavišti...

Blíží se ENVIBRNO 2012
Novinky ze světa vodního hospodářství
Této stále aktuální problematice a dopadům novelizace zákonů v oboru vodního hospodářství se bude věnovat v doprovodném programu veletrhu hned z několika úhlů pohledu seminář, který pořádá firma ASIO. Seminář čištění odpadních vod a finance se uskuteční dne 26. dubna od 12.30 do 13.30 v sále P2 brněnského výstaviště. Návštěvníci se dozví informace o Aktuálních dotačních titulech v oblasti vodovodů a kanalizací, novinky v Zákoně o zadávání veřejných zakázek a novou legislativu pro oblast odvádění srážkových vod a čistění odpadních vod.
Druhotné suroviny ve stavebnictví
Seminář pořádá Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s Asociací pro rozvoj recyklace stavebních materiálů v ČR a Českomoravskou komoditní burzou Kladno. Je zaměřen na aktuality v oblasti využívání druhotných surovin jako náhrady primárních přírodních zdrojů za účelem úspory primárních zdrojů a zároveň jako prevence vzniku odpadů. Zástupci jednotlivých podnikatelských subjektů a výzkumných organizací budou prezentovat inovativní technologie na zpracování a využívání druhotných surovin, zkušenosti s provozem těchto technologií a zkušenosti s uplatněním nových výrobků z druhotných surovin na trhu. Více informací naleznete zde.
Získejte vstupenku na veletrh výhodněji!
Využijte on-line registrace na internetu a získejte vstupenku na Stavební veletrhy Brno za zvýhodněnou cenu! Po vyplnění několika identifikačních otázek Vám bude zasláno elektronické potvrzení registrace. Po jeho předložení na registračních místech při vstupu do areálu brněnského výstaviště bude vyměněno za plnohodnotnou vstupenku. Registrace probíhá již nyní na internetových stránkách veletrhu.
Dobrá rada nad zlato - u nás zdarma!

I v letošním roce pokračujeme v pořádání návštěvnicky oblíbených poradenských center, která jsou otevřena po celou dobu konání veletrhu pro všechny zájemce zdarma. Všichni tak mají jedinečnou možnost získat zaručeně správné a nezávislé informace pro danou oblast.

Jak získat stavební povolení?
Novinky ze světa stavebních materiálů, nové legislativy a jejich dopadů na vydání stavebního povolení nebo provoz budovy, získáte ve Stavebním centru Stavebních veletrhů Brno, které organizuje Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků a Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR.
Více informací zde.

Stavíme pasivní dům - na vlastní oči!
Odborníci z Centra pasivního domu poskytnou zaručeně správné odborné odpovědi na své otázky, které se mohou týkat všech oborů tzv. úspor energií a energeticky úsporného stavění. Letošní novinkou je možnost sledovat stavbu pasivního mobilního domu.
Více informací zde.

Novinky ve vytápění a možnosti úspor energií
Nejnovější trendy pro oblast vytápění a možné úspory nejen peněz, ale i energií představí a na všechny otázky odpoví odborníci z Cechu topenářů a instalatérů.

Poradenské centrum EnviWeb

Na stánku firmy EnviWeb s.r.o. v pavilonu A2, stánek číslo 16 se již tradičně mohou návštěvníci veletrhu setkat s poradenským centrem, které bude zaměřeno na stavební a urbánní ekologii s důrazem na oblast nakládání s odpady v obcích . Z prezentované problematiky jmenujme například zpětný odběr, podzemní kontejnery, firemní ekologii stavebních firem a další související témata.

Na koho se můžete těšit?
Návštěvníci tak budou mít možnost setkat se například se zástupci firmy REFLEX Zlín, která se specializuje na výrobu sklolaminátových kontejnerů pro obce a města. Předpokládáme zájem především o novinky v tomto oboru, kterými jsou podzemní kontejnery, ať už zcela zapuštěné nebo polozapuštěné. Pracovníci Reflexu budou k dispozici se svými zkušenostmi z řady instalací těchto kontejnerů nejen v ČR ale i řadě zemí EU.

Problematika ochrany ovzduší
Novinkou bude také účast specialistů z firmy EMPLA AG, kteří nabídnou informace a zkušenosti z řady oblastí, které by mohly zajímat letošní cílovou skupinu, jako jsou otázky z oblasti hluku, ochrany ovzduší (včetně pachových látek) nebo měření a nakládání s azbestem (např. ve školských zařízeních). Vzhledem k tomu, že zázemí firmy tvoří i specializované laboratoře a disponuje měřící technikou pro výše uvedené oblasti, věříme, že dlouholeté praktické zkušenosti jejich odborníků budou letos největším lákadlem pro návštěvníky poradenského centra.

Zpětný odběr odpadu
Dlouhodobé partnery portálu EnviWeb.cz tvoří společnosti zajišťující kolektivní systémy sběru použitých výrobků (konkrétně ASEKOL, ELEKTROWIN a EKOLAMP) a obalů - EKO-KOM. Z tohoto důvodu budou návštěvníkům poradenského centra k dispozici ucelené informace a materiály o této problematice.

Komplexní služby podnikové ekologie
S komplexním systémem profesionálních služeb pro podnikovou ekologii a logistiku se zaměřením na provoz stavebních firem se budou na poradenském centru prezentovat zástupci firmy ECO-F a.s. Jejich systém PRO/EKO/LOG je komplexním řešením podnikové ekologie pro podniky o velikosti 20 až 250 zaměstnanců. Přijďte se informovat o jeho přednostech, možná je řešením i pro Vaši firmu.

Dopady nové legislativy
Odpovědi na otázky ohledně legislativy životního prostředí a souvisejících témat poskytnou v neposlední řadě zástupci samotného organizátora poradenského centra - firmy EnviWeb s.r.o.

Když máte chuť na něco netradičního
Již tradičním zpestřením programu poradenského centra pak bude mediálně vděčná ukázka entomofágie, neboli ochutnávka hmyzích specialit za účasti kuchaře specialisty Petra Ocknechta. Jeho nevšední kuchařské umění při přípravě cvrčků na másle, hmyzích woků, švábů v těstíčku a dalších lahůdek můžete naživo obdivovat 25. 4. mezi jedenáctou a čtrnáctou hodinou.

Pro naše návštěvníky jsme opět získali registrační kód pro volný vstup na veletrh, postup viz níže:

Návod pro registraci návštěvníka:

- jděte na stránky www.bvv.cz
- klikněte na banner "REGISTRACE NÁVŠTĚVNÍKŮ"
- zadejte Váš e-mail
- zadejte registrační kód ENVIWEB12
- vyplňte zobrazený formulář a odešlete
Potvrzení registrace a voucher (pdf) obdržíte e-mailem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů