Čtvrtek, 18. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Novinky z Centra pasivního domu

Zažijte energeticky efektivní bydlení na vlastní uši i na vlastní oči

Na letošní ročník mezinárodního stavebního veletrhu IBF připravuje Centrum pasivního domu pro návštěvníky řadu zbrusu nových příležitostí, jak se dozvědět více o energeticky efektivní výstavbě. O pasivních domech se totiž na brněnském výstavišti bude letos nejen mluvit, ale bude se dokonce i pasivně stavět.
Celý článek...

VIDEOPOZVÁNKA: Ochutnejte, jak se staví pasivní dům!

Brněnské stavební veletrhy se rychle blíží a jak už jistě víte, bude se na nich naživo stavět pasivní dům a ukázkové dílčí stěny. Jak naznačuje naše videopozvánka, chystáme vskutku lahodné a trendy menu... Koneckonců, fandí nám i šéf Pražského kulinářského institutu, Roman Vaněk!

Ochutnejte, jak se staví pasivní dům

Na Stavební veletrhy Brno? Letos jedině ZADARMO s Centrem pasivního domu!

Chystáte se podívat na Stavební veletrhy Brno, které tento rok připadají na 24. - 28. dubna 2012? Pokud ano, pak byste neměli při své návštěvě určitě vynechat Pavilon V, kde si pro vás Centrum pasivního domu se svými partnery připravilo unikátní projekt stavby pasivního domu naživo.
Celý článek...

Odhalení: Kdo stojí za akcí "Stavíme pasivní dům - na vlastní oči"?

Již za dva týdny vypukne unikátní stavební reality show "Stavíme pasivní dům - na vlastní oči" na brněnském výstavišti v rámci Stavebních veletrhů Brno. Krom Centra pasivního domu uvidíte v akci, a to skutečně v pravém slova smyslu, i řadu našich členů a dalších partnerů.
Celý článek...

Poradenský stůl na veletrhu IBF 2012

Přijďte se poradit! Centrum pasivního domu bude mít vedle dalších aktivit na veletrhu IBF 2012 také vlastní stánek s poradenským stolem o pasivních domech. Od úterý 24. dubna do soboty 28. dubna 2012 Vám budou k dispozici odborníci na pasivní domy ZDARMA.
Celý článek...

Seminář Pasivní domy v teorii, praxi a životě

Doprovodný program k letošnímu veletrhu IBF nabývá postupně jasnější kontury a nás těší, že Vás v jeho rámci můžeme 26. dubna 2012 pozvat na seminář nazvaný Pasivní domy v teorii, praxi a životě. Jak již název napovídá, řeč bude jak o moderních pasivních technologiích, tak o konkrétních žitých zkušenostech s nimi
Celý článek...

Seminář Pasivní domy, moderní trendy ve stavebnictví

Zveme na seminář pořádaný firmami Atrea a Enroll CZ 17. dubna 2012 v Koberovech. Hlavními tématy semináře jsou snižování energetické náročnosti budov, komfort a kvalita vnitřního prostředí a mnohé další. Součástí akce je i prohlídka pasivních domů.
Celý článek...

Vzdělávací program pro podporu environmentálně šetrných technologií

Zveme na účast v komplexním vzdělávacím programu, zaměřeném na podporu environmentálně šetrných technologií ve výstavbě a provozování budov, který proběhne ve třinácti lekcích od 27. dubna do 26. června 2012 v Praze.
Celý článek...

Navrhování pasivních domů na vlastní kůži II

Chtěli jste se také zúčastnit jednoho z čtyřdílných kurzů navrhování pasivních domů, ale nebyli jste si jistí, co od něj čekat? Nebo Vám na něj prostě jen nevyšel čas? V tom případě rozhodně doporučujeme si přečíst minireportáž z druhé a třetí části kurzu, kterou na svém facebookovém blogu zveřejnil Martin Perlík.
Celý článek...

Dotazník k výzkumnému projektu Architektura způsobilá pro budoucnost

Student doktorského studia prosí o spolupráci při zpracovávání výzkumného projektu "Architektura způsobilá pro budoucnost". V jeho rámci hledá osvícené stavebníky a uživatele staveb, které významným způsobem šetří energii nebo mají jiné ekologické přínosy.
Celý článek...

Projekty italských renovací veřejných budov do pasivního standardu

Renovace různých veřejných budov do pasivního či nízkoenergetického standardu jsou stále běžnější po celé Evropě. V tomto článku se zaměříme na příklady třech zajímavých staveb ze severu Itálie a to konkrétně první italské pasivní administrativní budovy, jedné multifunkční budovy a jedné školy.
Celý článek...

O byty a domy s nízkou spotřebou energií mají lidé zájem

Nejdůležitější je při koupi bydlení stále pořizovací cena, Češi ale více porovnávají pravidelné měsíční zálohy na spotřebu energií. Firmám, které se na výstavbu nízkoenergetických bytů zaměřují, většinou žádné "ležáky" po kolaudaci nezbývají všímá si sever iHNed.cz.
Celý článek...

Katalog Energeticky úsporné domy 2012

Katalog Energeticky úsporných domů 2012 vydaný Centrem pasivního domu společností Isover ukazuje trendy soudobé výstavby založené na principech komfortního bydlení s důrazem na energetickou úspornost, akustickou pohodu a kvalitu vnitřního prostředí zejména z pohledu dostatku denního světla, trvalého přísunu čerstvého vzduchu a příjemných vnitřních povrchových teplot. Publikaci je stále možné objednat v našem e-shopu.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů