Sobota, 20. dubna 2024

Soutěž VOLNÁ CESTA je vhodná i pro menší firmy

Soutěž VOLNÁ CESTA je vhodná i pro menší firmy

Ještě až do konce května mají firmy možnost přihlásit svoje projekty převádějící přepravu zboží ze silnice na železnici do 2. ročníku soutěže VOLNÁ CESTA. Soutěž společně organizují občanské sdružení Dopravní federace a Ministerstvo dopravy s cílem ocenit a propagovat projekty přispívající k většímu využití železniční nákladní dopravy na úkor silniční ,a napomáhající tak ke snížení negativních dopadů nákladní dopravy na zdraví obyvatel, přírodu a bezpečnost všech účastníků silničního provozu. Do letošního ročníku soutěže mohou být přihlášeny projekty realizované v minulých pěti letech, tj. spuštěné v období od 1.1.2007 do 31.12.2011, a doposud fungující.

V loňském 1. ročníku soutěže zvítězil projekt kontinentální linky Lovosice-Hamburg průkopníka kombinované dopravy u nás, firmy Bohemiakombi. Kritéria soutěže však dávají šanci na ocenění i menším projektům. Loni tak odborná porota ocenila u projektu firmy Schenker na 2. místě celkového pořadí fakt, že došlo ke stavbě nové vlečky a realizaci přeprav po železnici na extrémně krátkou vzdálenost Vamberk-Pardubice uceleným vlakem v každodenním provozu. Projekt Schenkeru navíc obdržel také zvláštní cenu ministra životního prostředí. Na 3. místě se umístil projekt firmy Omega Servis Holding, díky němuž došlo k převedení přepravy nebezpečného nákladu - koncentrovaného peroxidu vodíku - ze silniční na mnohem bezpečnější železniční nákladní dopravu.


Soutěž VOLNÁ CESTA

Přihlášky do soutěže lze zasílat na email: soutez@volnacesta.cz, a to do 31. května 2012.

Informace o soutěžních projektech a aktuálním průběhu soutěže i přihlášky do soutěže jsou na adrese http://www.volnacesta.cz.

Vyhlášení vítězů a předání ocenění se uskuteční na tiskové konferenci ministra dopravy v rámci Evropského týdne mobility, tedy mezi 16. a 22. zářím 2012.

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů