Čtvrtek, 28. března 2024

Hybridy s nejlepším zrychlením

Hybridy s nejlepším zrychlením

Největší přínos hybridů spočívá ve schopnosti skladovat energii vznikající při brždění do akumulátorů. Uchovaná energie následně pohání elektromotor, který pomáhá spalovacímu motoru, nebo může auto pohánět zcela sám. Snižuje se tak spotřeba vozu a jeho ekologická zátěž. Zároveň se ale díky spolupráci dvou motorů mohou hybridy chlubit skvělou dynamikou. A o tu jde v dnešním žebříčku.

Přinášíme přehled nejživějších hybridů aktuálně nabízených na českém trhu. HN žebříček vytvářejí ve spolupráci s denně aktualizovanými databázemi internetového portálu www.vybermiauto.cz.

Aut s hybridní technologií na českém trhu v poslední době přibývá a výrazně se rozšiřuje okruh jejich potenciálních uživatelů.

Například Toyota se díky malému Yarisu HSD snaží přiblížit vozy kombinující klasický spalovací motor a elektromotor širším vrstvám - prodává ho s bohatou výbavou od 359 900 korun, tedy za cenu dobře vybavených naftových verzí malých aut. Citroën a Peugeot začaly v Česku prodávat hybridy kombinující elektromotor s naftovým motorem - v rámci modelů DS5, 3008 a 508 RXH.

AUTOR: Ondřej Běhal
AUTOR-WEB: www.ihned.cz

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů