Pátek, 26. dubna 2024

První plnicí stanice CNG v centru Prahy

První plnicí stanice CNG v centru Prahy

Společnost Bonett Gas Investment ve spolupráci s firmou ČEPRO spouští do testovacího provozu plnicí stanici zemního plynu (CNG) na čerpací stanici EuroOil v ulici U Rajské zahrady v Praze 3. Jedná se o první veřejnou stanici nabízející CNG umístěnou v centru Prahy, která je velmi dobře dostupná motoristům projíždějícím po magistrále centrem hlavního města. Stanici vybudovala společnost Bonett Gas Investment jako svoji investici. Nově otevřená plnicí stanice bude pro všechny zájemce z řad motoristické veřejnosti k dispozici 24 hodin denně, řidiči za odebraný plyn mohou provádět úhrady bankovními kartami, CNG kartami i pomocí hotovosti.

Nová plnicí stanice CNG na Praze 3 je součástí sítě BONETT EUROGAS a je koncipována tak, aby v budoucnu umožňovala mnohonásobné navýšení plnicí kapacity, v závislosti na očekávaném nárůstu počtu zákazníků. Motoristé mají k dispozici jeden výdejní stojan CNG, který díky průtoku až 50 kg/min. naplní tlakové nádrže osobních či dodávkových vozidel během několika minut. Současně si motoristé v rámci areálu čerpací stanice mohou doplnit i klasické pohonné hmoty.

"Počet vozidel jezdících na stlačený zemní plyn neustále roste, tomuto trendu je nutné přizpůsobovat
i infrastrukturu a zvyšovat počet plnicích stanic. Tato, v pořadí 39. veřejná CNG stanice v ČR, se nachází na strategickém místě v centru Prahy, a to pouze kilometr od Václavského náměstí. Očekáváme proto zvýšený zájem nejen ze strany domácí motoristické veřejnosti, ale i zahraničních návštěvníků Prahy," říká Václav Holovčák, místopředseda představenstva Bonett Gas Investment.

"V posledním období zaznamenáváme u motoristů zvyšující se poptávku po alternativních palivech. Chceme zákazníkům vyjít vstříc, rozhodli jsme se sortiment paliv v naší síti rozšiřovat, a proto spolupráci se společností Bonett Gas Investment vítáme," říká Jana Orlíková, ředitelka sítě čerpacích stanic EuroOil.

Síť EuroOil je největší českou sítí čerpacích stanic. V současné době disponuje 191 čerpacími stanicemi po celém území České republiky, což ji řadí na třetí místo v počtu čerpacích stanic a čtvrté místo podle objemu prodaných pohonných hmot.

Síť EUROGAS CNG provozovaná skupinou BONETT se otevřením stanice U Rajské zahrady stává druhou nejpočetnější v České republice. V tomto trendu hodlá BONETT nadále pokračovat realizací dalších CNG projektů, a to zejména vzhledem k dynamicky narůstající poptávce motoristické veřejnosti pro využívání vysoce úsporného a ekologického paliva CNG.

Více informací o skupině BONETT naleznete na adrese: www.bonett.cz
Informace o společnosti ČEPRO najdete na adrese: www.ceproas.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů