Pátek, 19. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu 8/2012

Novinky z Centra pasivního domu 8/2012

FOR ARCH 2012: Pro prvních 500 zájemců o pasivní domy zdarma!

Centrum pasivního domu vás zve na stavební veletrh FOR ARCH, který se letos bude konat od 18. do 22. září 2012 na pražském výstavišti v Letňanech. Buďte rychlí, přihlaste se, a když budete mezi prvními pěti stovkami, máte už teď volnou vstupenku v kapse.
Celý článek...

Za měsíc poputuje mobilní pasivní dům k novému majiteli

Již za měsíc získá nový majitel klíčky od mobilního pasivního domku, který Centrum pasivního domu a jeho partneři postavili před očima zvídavých přihlížejících za pouhé čtyři dny. Kdo bude tím šťastlivcem? Můžete to být i vy!
Celý článek...

Nové termíny kurzu Navrhování pasivních domů na podzim 2012

Centrum pasivního domu pokračuje dál v pořádání desetidenního kurzu Navrhování pasivních domů i v druhé polovině roku 2012 a vypisuje nové termíny pro jednotlivé semináře v Brně a Praze. Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy!
Celý článek...

Oficiální prohlášení k novele zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií

Uvědomujeme si, že veřejná diskuse týkající se novely zákona č. 406/2000, Sb. o hospodaření energií není zdaleka černobílá. Domníváme se však, že vyjádření podpory této věci je důležitým a potřebným krokem pro zajištění konkurenceschopnosti českého stavebnictví, nastartování ekonomiky, ochranu spotřebitelů i jako významné gesto udržitelného chování.
Celý článek...

Vyjádření ČKA k prezidentovu vetu zákona o hospodaření energií

Česká komora architektů se ztotožňuje s cíli novely zákona o hospodaření energií. Hodnocení energetické náročnosti budov považuje za společnosti prospěšné.
Celý článek...

Vyhodnocení vašich reakcí na prezidentské veto

Vážení a milí návštěvníci našeho webu a příznivci energeticky efektivního bydlení, rádi bychom poděkovali všem, kteří zareagovali na naši výzvu k zasílání příspěvků, zda byste se postavili za novelu o hospodaření energií. Přišlo nám téměř šedesát reakcí a za všechny velmi děkujeme. Samozřejmě děkujeme i těm, kteří nereagovali pouze "pro", ale i "oproti" a věcně, kriticky a slušně tak vysvětlovali svoje obavy, proč nesouhlasí s přijetím novely zákona.
Celý článek...

Deset nejčastějších mýtů o nových energetických průkazech budov

Prezidentské veto novely zákona o hospodaření vyvolalo živou diskuzi, ve které se ale bohužel objevila celá řada mýtů a polopravd. Iniciativa Šance pro budovy se proto rozhodla deset nejčastějších z nich vyvrátit, nebo alespoň uvést na pravou míru.
Celý článek...

Proč se o vetu štítků mýlí nejen Klaus, ale i jeho poradce?

Ondřej Šrámek pokračuje v polemice o prezidentském vetu novely zákona o hospodaření s energií. Tentokrát s poradcem prezidenta Pavlem Hasenkopfem.
Celý článek...

Podívejte se na diskuzi o vetu zákona o hospodaření energií

Prezident Klaus vetoval zákon, který přikazuje, aby na prodávaných budovách byla informace, nakolik jsou nebo nejsou úsporné. Petr Holub z iniciativy Šance pro budovy prezentuje ve Studiu ČT24 některé argumenty ve prospěch tohoto zákona. Podívejte se!
Celý článek...

Implementace nových "energetických norem" - díl I.

První díl článku publikovaného serverem TZB-info.cz se věnuje popisu a přehlednému porovnání požadavků na energetickou náročnost budov podle původní a nové směrnice o energetické náročnosti budov.
Celý článek...

Implementace nových "energetických norem" - díl II.

Druhý díl článku serveru TZB-info.cz popisuje problematické části nové směrnice a proces projednávání novely zákona. Porovnává současné a nové koncepce zákona č. 406/2000 Sb, ukazuje na koho se vztahují povinnosti obsažené v nových normách a uvádí také počet prováděcích vyhlášek, které budou muset být změněny.
Celý článek...

Na návštěvě v pasivním domě "Vějíř"

Stavba, jejíž originální architektura, není jen bezúčelnou estetickou hrou - okna jsou díky obloukovému tvaru domu natočena co nejvíc k jihu a efektní kšilt střechy stíní ostré letní slunce. Magazín ForMen představuje pasivní dům "Vějíř" v Brně.
Celý článek...

Bjorn Kierulf představuje přínosy pasivních domů

TED je celosvětový koncept lokální konference, na níž vystupují lidé z řady různých oborů prezentující své originální či jinak zajímavé myšlenky. Na košickém TEDx tak dostal prostor i architekt Bjorn Kierulf, který si jako téma svého vystoupení vybral pasivní domy a jejich přínos. Podívejte se!
Celý článek...

Nabídka vystavovatelům - PASIVNÍ DOMY 2012

Nabízíte výrobky a služby vhodné pro pasivní domy? Využijte příležitosti prezentovat se na veletrhu PASIVNÍ DOMY 2012 se bude konat 25. - 26. října 2012 v Brně a bude probíhat současně s 8. ročníkem konference PASIVNÍ DOMY 2012.
Celý článek...

Speciální sleva na katalog Energeticky úsporné domy

Nestihli jste si ještě koupit katalog Energeticky úsporné domy, nebo vám přišel příliš drahý? Nyní máte možnost si ho pořídit v našem e-shopu za speciální cenu! Místo 119 Kč tak zaplatíte i s poštovným jen 97 Kč. Čtěte dále, jak na to.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů