Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Jak odstřelit šéfa policie? Kubice hledal rok a našel
Za jeho éry se přitom policistům začalo dařit objasňovat řadu korupčních kauz, které zasahovaly až do nejvyšších politických pater. A to přesto, že se Lessy zbavil šéfa protikorupční policie Libora Vrby a nahradil jej Tomášem Martincem, což mnozí vnímali jako možné ohrožení vyšetřování korupčních deliktů.
Lessy se nebál "svých" protikorupčních detektivů zastat, když chtěli stíhat exministra životního prostředí a místopředsedu ODS Pavla Drobila. I když státní zástupkyně tehdy stíhání nařídila odložit. Tím si vedení ODS popudil.

Co projedná vláda ve středu
5.
Informace o průběhu a výsledcích vrcholné Konference Organizace spojených národů o udržitelném rozvoji (Rio de Janeiro, Brazilská federativní republika, 20. - 22. června 2012)
č.j. 892/12
Předkládá: ministr životního prostředí

Cestovní kancelář Tui představila nový plán směřující k ochraně životního prostředí. Během příštích tří let chce německá společnost nabídnout deset milionů "zelenějších a férovějších" dovolených a její značky Thomson Airways a Tui Fly se mají stát v rámci Evropy leteckým operátorem s nejefektivnější spotřebou paliva.

Odpadní vody obsahující těžké kovy znečistily přítok Amazonky. Kontaminace zasáhla téměř desetikilometrový úsek řeky Huallaga, informovala dnes agentura AP s odvoláním na peruánské úřady.
Z dolu na zinek Atacocha v departementu Pasco vyteklo ve středu do řeky neupřesněné množství kontaminované vody. Znečištěný úsek řeky protéká Andami v nadmořské výšce 4000 metrů.
Důl je v majetku brazilské společnosti Votorantim.
Peruánský vodohospodářský úřad dal v loňském roce dolu povolení pro extrakci kovů jako je rtuť, kadmium, olovo, železo a mangan z odpadních vod, a následné vypouštění upravené vody do Huallagy.
Peru je druhý největší producent zinku na světě.

Tchajwanský ministr vyzval muže, aby si na záchodě sedali jako ženy. Tímto způsobem se podle ministra pro ochranu životního prostředí Stephena Shena zasadí o čistší prostředí, napsal server BBC News. Jeho návrh podporují i další oficiální činitelé, kteří hodlají tento týden vyzvat místní správy, aby na veřejných místech rozvěsily výzvy pro muže, v jaké pozici mají močit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů