Čtvrtek, 25. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu 9/2012

Novinky z Centra pasivního domu 9/2012

Další ročník konference Pasivní domy se kvapem blíží!

I v letošním roce se můžete těšit na přehlídku nejnovějších poznatků a technologií z oboru pasivního bydlení, udržitelné výstavby a úspor energie. V termínu 25. - 26. října jsme pro Vás připravili další ročník konference Pasivní domy 2012. Přihlásit se můžete již dnes!
Celý článek...

Dražba mobilní pasivní buňky je u konce, cestuje k novému majiteli.

Příběh mobilní pasivní buňky, který jste s námi mohli sledovat již od jeho stavby v dubnu tohoto roku, se pomalu blíží ke šťastnému konci. Nový majitel jej v sobotu vydražil na Aukro.cz a vy jste mohli být u toho.
Celý článek...

Pasivní domy září na veletrhu FOR ARCH

Jedeme na plný plyn. Už od úterý odborníci z Centra pasivního domu profesionálně a zdarma radí, přednáší, promítají filmy a provádí pasivním domem na FOR ARCH 2012, největším tuzemském stavebním veletrhu.
Celý článek...

Nové termíny kurzu Navrhování pasivních domů na podzim 2012

Centrum pasivního domu pokračuje dál v pořádání desetidenního kurzu Navrhování pasivních domů i v druhé polovině roku 2012 a vypisuje nové termíny pro jednotlivé semináře v Brně a Praze. Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy!
Celý článek...

Hlasujte pro pasivní dům v soutěži o stavbu roku 2012!

Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství vyhlašuje další ročník soutěže o stavbu roku. Nominováno bylo celkem 53 různých budov a mezi nimi také energeticky pasivní bytová Vila Pod Altánem architekta Aleše Brotánka!


Celý článek...

Poslanci podpořili úsporné budovy

Poslanecká sněmovna ve středu 19. září potřebnou většinou 105 hlasů schválila vetovanou novelu zákona o hospodaření energií. Už od 1. 1. 2013 tak bude přibývat energeticky úsporných budov a zákazníci získají důležitý údaj o očekávané energetické náročnosti nově kupovaných či pronajímaných nemovitostí.
Celý článek...

Seminář Energeticky efektivní budovy v kontextu legislativních změn

Společnost PORSENNA o.p.s. pro Vás v průběhu letošního podzimu připravila semináře týkající se plánovaných legislativních změn v oblasti energetické náročnosti budov a komplexního návrhu a realizace energeticky úsporných objektů.
Celý článek...

Právě vychází nové číslo časopisu Energeticky soběstačné budovy

V současných dnech vychází již třetí letošní vydání multimediálního magazínu Energeticky soběstačné budovy, prvního českého titulu zaměřeného na výstavbu a provoz staveb s nízkou energetickou náročností. Tématem současného čísla je prezidentské veto novely zákona o hospodaření energií.
Celý článek...

Otevírá se výběrové řízení na stavbu pruhonického Domu stromů

Během příštího roku by mělo v Průhonicích v areálu dendrologické zahrady vyrůst informační a vzdělávací centrum EVVO nazvané Dům stromů a provedené ve standardu pasivního domu. Jeho autory jsou Josef Smola, který je i hlavním projektantem, a Aleš Brotánek a v současnoti se rozbíhá výběrové řízení na jeho stavbu!
Celý článek...

V Česku sílí trend pasivních domů, všímá si Česká televize

V Česku přibývají domy s téměř nulovou spotřebou energie - tzv. pasivní domy. Větrání bez úniku tepla je v nich zajištěno automatickými čidly, která větrají přiměřeně počtu osob, které se v domě nacházejí. Jejich cena už mnohdy ani nepřesahuje cenu běžné stavby, informuje portál České televize.
Celý článek...

Podívejte se, jak vidí veletrh For Arch 2012 Česká televize

Máme za sebou první den veletrhu For Arch 2012 a hned se za námi zastavil štáb České televize. Ten si prohlédl náš mobilní pasivní domek a na téma nízkoenergetického stavebnictví vyzpovídal tři zajímavé hosty. A mezi nimi nechybí samozřejmě Cetrum pasivního domu zastoupené Jurajem Hazuchou. Doufáme, že vás reportáž příjemně navnadila a přijdete se za námi podívat i na vlastní oči!
Celý článek...

Vysoká škola báňská postavila experimentální pasivní dům

Studenti Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava (VŠB-TUO) získali unikátní školicí středisko. Budova, kterou otevřeli zástupci školy, Moravskoslezského dřevařského klastru a firem, patří k nejmodernějším pasivním stavbám v zemi a bude sloužit k výuce i výzkumu.
Celý článek...

Seznamte se s prvním certifikovaným pasivním domem v Novém Mexiku

O tom, že pasivní domy se staví i u protinožců, jsme vás již informovali. Tentokrát pro změnu zůstaneme na severní polokouli. Nedávno byl totiž certifikován první pasivní dům v Novém Mexiku na horkém jihu Spojených států. A aby to bylo ještě zajímavější, jedná se o prototyp nového typového domu VolkHouse.
Celý článek...

Pasivní domy se prosazují i na Novém Zélandu

Pasivní domy vyrůstají v posledních letech po celém světě, což dokazuje i příklad domu rodiny Ivanierových z novozélandského Aucklandu. První pasivní stavba na Novém Zélandu začala vyrůstat v lednu letošního roku a v současnosti již v ní její majitelé spokojeně bydlí.
Celý článek...

Dřevěná okna s certifikátem Passive House Institutu

Okna rodinného domu neslouží dnes jen k tomu, aby přivedla do místností světlo, moderní pasivní domy se otevírají slunci a se solárními zisky efektivně pracují, v zimě tak ušetří podstatné procento nákladů za topení.
Celý článek...

Nabídka vystavovatelům - PASIVNÍ DOMY 2012

Nabízíte výrobky a služby vhodné pro pasivní domy? Využijte příležitosti prezentovat se na veletrhu PASIVNÍ DOMY 2012 se bude konat 25. - 26. října 2012 v Brně a bude probíhat současně s 8. ročníkem konference PASIVNÍ DOMY 2012.
Celý článek...

Speciální sleva na katalog Energeticky úsporné domy

Nestihli jste si ještě koupit katalog Energeticky úsporné domy, nebo vám přišel příliš drahý? Nyní máte možnost si ho pořídit v našem e-shopu za speciální cenu! Místo 119 Kč tak zaplatíte i s poštovným jen 97 Kč. Čtěte dále, jak na to.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů