Pátek, 29. března 2024

Drive Green - jezděte úsporně

Drive Green - jezděte úsporně

Drive Green - pod tímto heslem se konal ve dnech 21. a 22. srpna truckerský piknik v Brně a Lanžhotě. Pořadatelem akce byla firma Trans.eu, provozovatel dopravní databáze. Akce nabyla mezinárodní charakter, jelikož se poprvé odehrála už v červenci 2012 na německých parkovištích. V průběhu dvou dnů si na dvou největších parkovištích pro kamiony v Česku mohli účastníci prověřit svoje dovednosti z oblasti úsporné a bezpečné jízdy a také měli možnost zúčastnit se interaktivního eco-kvízu.

Cílem pikniku Drive Green bylo seznámit řidiče těžkých nákladních vozidel se základy ekologické jízdy. Ta má v dnešní době značný význam z důvodu vysoké ceny nafty a narůstajících emisí CO2 v ovzduší. Navíc je takový styl řízení vozidla bezpečnější pro všechny účastníky silničního provozu.

Speciálně pro řidiče připravili pořadatelé bezplatné ekologické školení na simulátoru jízdy kamionem, kterého se během 2 dnů zúčastnilo více než 100 řidičů nejen z Česka a Slovenska, ale z celé Evropy. Každý řidič měl možnost obrátit se s otázkou z oblasti ekologie a úsporné jízdy na instruktora a dovědět se co zlepšit, aby docílil nižší spotřebu. Všichni účastníci obdrželi tištěného průvodce ekologické jízdy.

Kromě školení na řidiče čekaly další atrakce a překvapení. Partnery akce byly Celní správa, Conti360° a Mercedes-Benz. Každý řidič mohl tyto partnery požádat o poradenství. Například pracovníci Continental a evropské servisní sítě Conti360° zdarma prováděli kontrolu tlaku v pneumatikách nákladních automobilů s celkovou kontrolou pneumatik. Celní správa v Brně a Lanžhotě vážila nákladní auta a poukazovala na případné nedostatky.

Celá událost byla organizována firmou Trans.eu v rámci akce Eco.Trans.eu, která podporuje ekologické standardy v dopravě a redukci prázdných jízd vozidel. Firma již potvrdila konání dalších školení pro řidiče v Německu, Česku, na Slovensku a v Litvě.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů