Čtvrtek, 28. března 2024

Novinky z Centra pasivního domu 10/2012

Novinky z Centra pasivního domu 10/2012

Kalendář akcí

datum název akce místo
25.10. - 26.10. Konference Pasivní domy 2012 konference a veletrh Brno
7.11. Exkurze za příklady dobré komunální energetiky exkurze Brno
26.10. Dny pasivních domů
prohlídky Celá ČR

Zveme na doprovodný program k veletrhu Pasivní domy 2012

Veletrh PASIVNÍ DOMY 2012 přinese jako každý rok bohatý doprovodný program pro všechny, kteří se chtějí dovědět nové informace z oblasti energeticky šetrného stavění. Najde se tu něco jak pro ty, které zajímají konkrétní problémy při stavbě, tak pro ty, kteří se chtějí seznámit především s obecnými principy.
Celý článek...

Jak opravit dům do pasivního standardu?

Vlastníte starý dům, který vyžaduje rekonstrukci? Říká se, že je lepší dům strhnout a postavit nový. Přijďte se přesvědčit, že tomu tak není. Ekologický institut Veronica pro vás připravil seminář "Jak opravit dům do pasivního standardu", doplněný o promítání filmů dokumentujících stavbu českých i zahraničních pasivních domů.
Celý článek...

Seminář Principy pasivních domů a zkušenosti majitelů

Ve čtvrtek 25. října 2012 jsme si pro vás na veletrhu PASIVNÍ DOMY 2012 nejdříve nachystali filmová promítání a následně seminář věnovaný základním principům pasivních domů, doplněný o praktické zkušenosti jejich obyvatel.
Celý článek...

Poradenství na veletrhu Pasivní domy 2012

I na letošním veletrhu PASIVNÍ DOMY 2012 jsme pro Vás připravili ve čtvrtek a pátek 25. - 26. října od 9:30 do 17:30 poradenský stůl, kde můžete s prověřenými odborníky a specialisty konzultovat svoje problémy a otázky týkající se přípravy i průběhu stavby domu.
Celý článek...

Zapojte svůj dům do letošních Dnů pasivních domů

Jako každý rok i letos chystá Centrum pasivního domu společně se svými členy osvětovou akci pro veřejnost, která otevírá dveře všem zájemcům o pasivní domy - Dny pasivních domů 2012, které se budou konat o víkendu 9. - 11. listopadu 2012. Tímto bychom vás chtěla požádat, abyste se i letos zúčastnili se svými domy.
Celý článek...

ČVUT zahajuje stavbu Univerzitního centra energeticky efektivních budov

České vysoké učení technické v Praze (ČVUT) zahájilo stavbu ojedinělého interdisciplinárního centra, jehož hlavním cílem bude produkovat znalosti v oblasti energetické efektivity budov a zavádění těchto poznatků do praxe formou úzké spolupráce s průmyslem a veřejnou správou. Budova centra vyroste ve středočeském Buštěhradě
Celý článek...

Výzkumníci prosazují pasivní domy jako ideální bydlení budoucnosti

Výzkumníci z Východoanglické univerzity publikovali výsledky svého čtyřletého výzkumu kvality moderních staveb. Jejich zpráva uvádí, že velká část současné výstavby nevyhovuje požadovaným energetickým standardům a jako řešení navrhují orientaci na pasivní domy.
Celý článek...

V Praze vyrůstá luxusní pasivní rezidenční projekt

Projekt Bubeneč Gardens spojuje komfort s prestižní lokalitou čtvrti Bubeneč, výjimečnou architekturou a nejmodernějšími technologiemi s důrazem i na energetickou efektivitu. Dokončení této pasivní obytné budovy je plánováno na třetí čtvrtletí 2013.
Celý článek...

První pasivní bytový dům ve Spojených státech právě vstupuje na trh

S mírným zpožděním oproti Evropě se pasivní domy začínají prosazovat i ve Spojených státech. Toto léto byl v samotném srdci Brooklynu dokončen Haus 96 - první pasivní bytový dům v USA fungující na čistě komerční bázi.
Celý článek...

Speciální sleva na katalog Energeticky úsporné domy

Nestihli jste si ještě koupit katalog Energeticky úsporné domy, nebo vám přišel příliš drahý? Nyní máte možnost si ho pořídit v našem e-shopu za speciální cenu! Místo 119 Kč tak zaplatíte i s poštovným jen 97 Kč. Čtěte dále, jak na to.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů