Pátek, 26. dubna 2024

TŘÍDIT ELEKTRO SE VYPLATÍ!

ZA PĚT STARÝCH SPOTŘEBIČŮ VYHRAJTE TABLET

TŘÍDIT ELEKTRO SE VYPLATÍ!

Nezisková organizace ASEKOL vyhlásila soutěž s názvem Sbírej a vyhraj! Lidé díky ní mají možnost za dobrý skutek vyhrát hodnotné ceny, mimo jiné tablet od společnosti Samsung. Stačí na sběrný dvůr donést pět kusů starých elektrospotřebičů. Soutěž probíhá ve spolupráci s jednotlivými kraji, které dlouhodobě podporují občany v třídění elektra.

Lidé se mohou do soutěže zapojit tak, že si vytisknou leták z internetových stránek www.asekol.cz nebo ze stránek své obce, na který za odevzdání jednoho spotřebiče dostanou razítko. Jakmile jich nasbírají pět, doplní kontaktní údaje a leták odešlou na PO BOX 75, 46 0003 Liberec 3. Soutěž trvá do 28. února 2013, kde se bude z došlých letáků losovat vítěz pro každý ze čtrnácti krajů České republiky. Na vítěze čeká tablet značky Samsung.

"Lidé mohou donášet jakékoliv elektro, jako například mobily, televizory, počítače, tiskárny, fotoaparáty, elektronické hračky a další," vysvětluje Jitka Šimková, manažerka projektu ze společnosti ASEKOL. Ta se zabývá právě zpětným odběrem vysloužilého elektra a soutěží Sbírej a vyhraj! chce motivovat co nejvíce lidí, aby se podívali do šuplíků, sklepů či na půdy, a všechny staré spotřebiče správně vytřídili. "Každý máme doma nějaký ten zapomenutý spotřebič, který už nefunguje, nebo jej nepoužíváme. Teď je ta ideální možnost se jej zbavit a ještě za to něco získat," dodává Šimková.

Tisk letáků navíc není omezen, každý jich může odeslat několik. Znásobí tak své šance vyhrát. Kromě tabletu čekají zajímavé ceny i na další čtyři vylosované v každém kraji. Ti, kteří vylosováni nebudou, nemusí litovat. Tříděním elektra totiž přispějí ochraně životního prostředí. Každý spotřebič obsahuje až 80 % materiálů, které lze díky recyklaci znovu využít. Navíc se zabrání úniku škodlivých látek, jako je rtuť nebo olovo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů