Úterý, 19. března 2024

PŘES SEDM STOVEK LIDÍ O VÍKENDU ZJISTILO, JAK SE ŽIJE V PASIVNÍM DOMĚ

PŘES SEDM STOVEK LIDÍ O VÍKENDU ZJISTILO, JAK SE ŽIJE V PASIVNÍM DOMĚ

O víkendu 9. - 11. listopadu se konal již 9. ročník mezinárodních Dnů pasivních domů, během nichž mohli zájemci o energeticky úsporné bydlení navštívit majitele a stavebníky pasivních domů, a zeptat je jich na vše, co je v tomto oboru zajímá.

O víkendu přístupné byly již dostavěné a obydlené rodinné domy, ale také administrativní budovy či školicí střediska, všechna samozřejmě v pasivním standardu. O tom, jak se takový pasivní dům staví, se mohli návštěvníci přesvědčit přímo na stavbě, kde naživo probíhala montáž oken, foukání izolace či byl prováděn Blower-door test.
Spolu s majiteli a obyvateli domů byli na mnoha místech přítomni také architekti, projektanti a realizátoři staveb. Kromě odpovědi na otázku: "Jak se v pasivním domě žije?" jste se mohli také dozvědět, na co si při návrhu a stavbě pasivního domu dát pozor, na co se nesmí zapomenout a mohli jste zde také zkonzultovat vlastní právě připravované projekty.
Letošních Dnů pasivních domů se zúčastnilo přes 700 návštěvníků a nahlédnout mohli do 48 pasivních domů."Do našeho domu se přišlo podívat celkem 12 lidí a 4 děti. Všichni návštěvníci buď již bydlí, či staví nebo plánují stavět. Ne všichni chtějí pasivní dům, ale zajímají se o tuto problematiku, proto ocenili vstřícnost majitelů a možnost podívat se do zabydleného pasivního domu,"popisujeJana Mádrová, která se účastnila prohlídek domu v Praze 9 - Vinoři.
Za vstřícnost majitelům domů a všem zúčastněným děkuje také Centrum pasivního domu, které tuto akci pořádalo.

Více o akci najdete na www.pasivnidomy.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů