Pátek, 29. března 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Novinky z Centra pasivního domu

Vařte pasivní domy jednoduše a s chutí, radí nový film

Není tomu dávno, co jsme v Brně postavili za čtyři dny mobilní pasivní domek. Záběry ze stavby nám posloužily v novém dokumentárním filmu o pasivních domech, který máme tu čest vám nyní představit. Podívejte se, jak se staví takový pasivní dům, jaké materiály jsou při tom využity a jak vlastně celý funguje!
Celý článek...

Sborník Pasivní domy 2012

Sborník z konference Pasivní domy 2012 navazuje na předchozí ročníky a opět přináší odborné příspěvky řady českých i zahraničních expertů v oblasti pasivních domů. Zkušenosti z praxe, trendy v energeticky úsporném stavebnictví, nové technologie a pomůcky pro architekty i obecnější reflexe energeticky udržitelného stavebnictví, to všechno dále rozšiřuje a prohlubuje poznatky o pasivních domech.

Publikaci možné objednat v našem e-shopu nebo si ji zdarma stáhnout v elektronické podobě.
Celý článek...

Den pasivního domu na veletrhu AQUA-THERM

Právě dnes se otevřely dveře 9. mezinárodního odborného veletrhu AQUA- THERM. Ačkoli stánek Centra pasivního domu na veletrhu nenajdete, zájemci o chytré a zdravé bydlení nezůstanou ochuzeni. Na veletrhu na ně totiž čeká nejen zajímavá výstava, ale i jeden celý den s pasivními domy.
Celý článek...

Zveme na konferenci Tepelná ochrana a energetická náročnost budov

Zveme na konferenci, jejímž cílem je seznámit odbornou i laickou veřejnost s novinkami v legislativních předpisech o energetické náročnosti budov. Akce se bude konat v úterý a středu 27. a 28 listopadu 2012 v Brně.
Celý článek...

Přes sedm stovek lidí o víkendu zjistilo, jak se žije v pasivních domech

O víkendu 9. - 11. listopadu se konal již 9. ročník mezinárodních Dnů pasivních domů, během nichž mohli zájemci o energeticky úsporné bydlení navštívit majitele a stavebníky pasivních domů, a zeptat je jich na vše, co je v tomto oboru zajímá.
Celý článek...

Kdo vyhrál naše soutěže ke Dnům pasivních domů 2012?

Devátý ročník Dnů pasivních domů je již více jak týden za námi a my s potěšením vyhlašujeme vylosované výherce našich soutěží o víkendové pobyty v pasivních domech. Nezapomeňte se podívat, jestli k nim nepatříte náhodou právě vy!
Celý článek...

Centrum pasivního domu se rozšířilo o nové členy

V čtvrtek 15. listopadu 2012 byli do sdružení Centrum pasivního domu přijati tři noví Podporující členové: Ing. Pavel Minář - EKOSTEP, Čanda, s.r.o. a Ing. Michal Hučík.
Celý článek...

Energeticky úsporné budovy v Českém rozhlase

Kolik protopíme prozradí takzvaný průkaz energetické náročnosti budovy, který musí mít nejen každá novostavba, ale i dům, nabízený ke koupi či pronájmu. O energeticky úsporných i neúsporných budovách bude pořad Člověk a trh Českého rozhlasu 6.
Celý článek...

Potřebujeme energeticky efektivní svět, říká ve své zprávě IEA

Mezinárodní energetická agentura (IEA) zveřejnila svůj každoroční výhled světové energetiky. V minulosti se zaměřovala především na perspektivu jednotlivých zdrojů a globální trh s palivy. Letos však vyhodnotila energetickou efektivitu jako zcela zásadní trend, který bude mít dopad na světovou energetiku.
Celý článek...

Seznamte se s pasivní školkou, kde si děti hrají na střeše

Když musela být v roce 2005 zbourána školka v saském městečku Heidenau, rozhodla radnice o tom, že místo ní vznikne park. Již o dva roky později ovšem odsouhlasila stavbu nové školky, tentokrát fungující v energeticky pasivním standardu a integrovanou s dříve vzniklým parkem.
Celý článek...

Letní komfort v pasivním domě

Pasivní dům nám musí sloužit v létě, stejně jako v zimě. Jenže zatímco v zimě stačí nastavit termostat na požadovanou teplotu, v létě závisí tepelná pohoda v domě i na našem chování a je proto důležité dodržovat několik hlavních zásad.
Celý článek...

Poznejte netradiční pasivní dům obalený látkou

Redakce serveru Nazeleno.cz navštívila zajímavý obytný ateliér v Ostrově u Macochy. Jednoduchá stavba na nádherném místě s výhledem do Ostrovského žlebu je zaujala hlavně aplikací moderních ekologických technologií a fasádou z černé syntetické textilie, z níž se běžně vyrábějí tašky a batohy.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů