Pátek, 29. března 2024

Praha plánuje vypsat tendr na svoz odpadu za více než miliardu

Praha plánuje vypsat tendr na svoz odpadu za více než miliardu

Praha plánuje vypsat tendr na svoz komunálního odpadu za více než miliardu korun. Vítěz výběrového řízení by měl svoz zajišťovat od listopadu tohoto roku. Smlouva by měla trvat 12 měsíců. Záměr schválila rada města.

Už několik měsíců přitom vedení města tvrdí, že plánuje šestiletou zakázku s předpokládanou hodnotou 7,34 miliardy korun bez DPH. Otevřené výběrové řízení ale dosud nevypsalo.

Praha měla původně uzavřenou desetiletou smlouvu na svoz odpadu s akciovou společností Pražské služby. Smlouva skončila na konci roku 2011. Město chtělo vybrat nového dodavatele, ale tendr kvůli pochybnostem nakonec zrušilo. Nejnižší nabídka totiž byla o více než tři miliardy vyšší než předpokládaná cena.

Od té doby Praha několikrát po sobě prodloužila smlouvu s Pražskými službami. Naposledy v prosinci loňského roku zadala firmě zakázku na deset měsíců za 826 milionů korun.

Praha zároveň usiluje o odkup podílu ve výši asi 17,3 procenta, který v Pražských službách vlastní společnost Northward Holding Limited. Ta ji na konci loňského roku koupila od skupiny Natland. Praha v Pražských službách ovládá 77 procent akcií.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů