Pátek, 29. března 2024

EU hledá odborné poradce pro program Horizont 2020

EU hledá odborné poradce pro program Horizont 2020

EU hledá odborné poradce pro program Horizont 2020

Zájemci se mohou registrovat do 6. 3. 2013.

Evropská komise vyzývá k účasti na vytváření agendy nového programu Unie na financování výzkumu a inovací "Horizont 2020", která je určena odborníkům z nejrůznějších oblastí.

Evropská komise zřídí poradní skupiny, jejichž úkolem bude včas poskytovat kvalifikované poradenství při přípravě výzev k předkládání návrhů projektů v rámci programu Horizont 2020. Skupiny se budou zabývat tématy jako např. změna klimatu, zlepšení cenové dostupnosti obnovitelné energie, zajištění bezpečnosti potravin nebo řešení problémů spojených se stárnutím.

Skupiny budou mít vliv na to, jakým směrem se bude ubírat financování výzkumu a inovací v EU od současnosti až do roku 2020, a budou podporovat vzájemný dialog mezi všemi úrovněmi státní správy, občanskou společností a podniky ve všech státech EU.

Odborné poradní skupiny začnou pracovat letos na jaře tak, aby jejich rady bylo možné zohlednit již u prvních výzev v rámci programu Horizont 2020, jejichž vydání se plánuje na konec roku 2013.

Jednotlivci a zástupci, kteří chtějí, aby byla jejich přihláška posouzena při sestavování prvních poradních skupin, se musí registrovat do 6. března 2013 17:00 hod. bruselského času.

Výzva k vyjádření zájmu zůstane otevřená po celou dobu trvání programu Horizont 2020, aby bylo možné zajistit obnovení skupin po skončení mandátu jejich členů.

Jednotlivci mohou vyjádřit svůj zájem, ať už vystupují za svou osobu, jako zástupci skupin se společným zájmem nebo jako zástupci organizací.

Podrobné informace o kritériích, kterými se výběr bude řídit, včetně požadovaných odborných profilů, jsou uvedeny ve výzvě.Více čtěte na:

http://www.spcr.cz/evropska-komise/eu-hleda-odborne-poradce-pro-program-horizont-2020

ZDROJ:http://www.spcr.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů