Čtvrtek, 28. března 2024

Pošta koupí dalších deset velkých dodávek na CNG

Pošta koupí dalších deset velkých dodávek na CNG

Česká pošta v polovině února převezme dalších deset nákladních vozidel na stlačený zemní plyn (CNG). Dodávky Iveco od společnosti Agrotec vyšly na 11 milionů Kč. Uvedl to server E15.

Pošta tak bude mít kolem 480 aut na zemní plyn, které uspoří až polovinu nákladů na pohonné hmoty. Vozidla využije na sběrných přepravních uzlech v Praze, Brně, Olomouci, Ústí nad Labem, Táboře a v Ostravě. Budou zavážet poštovním materiálem depa a pošty v rámci regionu.

Celkově letos pošta podle informací ČTK převezme 1200 nových vozidel, z toho zhruba 50 velkých nákladních aut. "Významná část bude opět na zemní plyn, který se nám jako alternativní palivo osvědčil již v minulém roce," uvedl generální ředitel Petr Zatloukal.

Rozsáhlou obměnou vozidel by se mělo průměrné stáří vozového parku, který čítá 5000 vozů, snížit do roku 2014 na pět až šest let, což je polovina toho, co měla pošta před třemi lety. Z toho 2900 aut by mohlo být výhledově na CNG.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů