Sobota, 27. dubna 2024

14. evropské Fórum pro ekoinovace

14. evropské Fórum pro ekoinovace

Vážení kolegové,

dovolte mi informovat Vás o přípravě 14. evropského Fóra pro ekoinovace, které bude pořádat Evropská komise ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí ve dnech 23.-24. května 2013 v Praze. Jedná se o mezinárodní konferenci pořádanou dvakrát ročně za účelem výměny poznatků o ekoinovacích. Letos se fórum poprvé uskuteční v Praze a bude zaměřeno na čistotu ovzduší ve městech, zejména na problematiku čisté mobility a inovací v oblasti úspor energií s přímým dopadem na kvalitu ovzduší. Detailní program bude k dispozici v březnu, kdy bude také spuštěna webová stránka.

Pro Vaši představu uvádím odkaz na minulý ročník fóra: http://ec.europa.eu/environment/ecoinnovation2012/2nd_forum/.

Fórum je určeno představitelům soukromého sektoru, výzkumných institucí, neziskových organizací, státní správy a samosprávy, které profesně zajímá uplatnění ekoinovací. Termínem ekoinovace nebudou v prvé řadě myšleny technické inovace, ale spíše inovativní postupy při jejich aplikaci (např. při tvorbě dopravních systémů ve městech). Důraz bude kladen na spolupráci státní správy a samosprávy se soukromým sektorem, na sdílení dobré i špatné praxe. Písemný výstup z fóra bude doporučením pro High level working group k eko-inovacím pod hlavičkou Evropské komise.

Konference bude probíhat v angličtině bez tlumočení. Vstup je bezplatný, ale možný pouze s pozvánkou a registrací. Jestliže si přejete nezávazně obdržet pozvánku na konferenci, zapište své kontaktní údaje (jméno, organizace, celá adresa, email) do přiložené tabulky a do neděle 10. února 2013 je pošlete na adresu kristyna.vojtiskova@mzp.cz .

S pozdravem,

Kristýna Vojtíšková,

Oddělení EU / EU Affairs Unit

Ministerstvo životního prostředí / Ministry of Environment
Vršovická 65, Praha 10, 100 10

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů