Čtvrtek, 25. dubna 2024

CNG stanice zakotvují i v průmyslu

CNG stanice zakotvují i v průmyslu

Vůbec první stanici stlačeného zemního plynu (CNG) určenou pro plnění vysokozdvižných vozíků používaných ve sklářském průmyslu v České republice otevřeli v závěru ledna v areálu skláren v Novém Sedle na Sokolovsku. Tamní firměa O-I Manufacturing Czech Republic je světovým lídrem v oblasti výroby obalového skla.

Nová CNG stanice je součástí sítě BONETT EUROGAS a je koncipována takovým způsobem, aby zabezpečila nepřetržitý provoz vysokozdvižných vozíků poháněných CNG v rámci provozu skláren. Stanice je speciálně připravena pro 24hodinovou sklářskou výrobu; kompresní technika o celkovém výkonu 50 Nm3/h i výdejní zařízení jsou zdvojeny tak, aby zajistily provoz v jakékoliv situaci. Stanice umožňuje v budoucnu navýšení stávající skladové kapacity v závislosti na případném nárůstu počtu manipulační techniky. Řidiči vysokozdvižných vozíků mají k dispozici dvě výdejní pistole, samotné naplnění nádrží vozíků trvá několik minut. Technologie je vybavena vzdálenou kontrolou pomocí Bonett Remote Monitoring systému a funkcí Aktivní Emailing, kdy na základě vlastního monitoringu stanice odesílá informace o stavu do nonstop dispečinku společnosti Bonett.

>>Stále většímu počtu CNG vozidel na veřejných komunikacích, ale i vysokozdvižných vozíkůe nutné přizpůsobit infrastrukturu a zvyšovat počet plnicích stanic. Tato stanice, která je naším již 25. projektem na CNG, je dalším vkladem Bonettu do sektoru vnitropodnikového fleetu, který hledá jak úspory v rámci provozu, tak i způsob, jak šetřit životní prostředí,<< připomněl Václav Holovčák, místopředseda představenstva Bonett Gas Investment. >>V budoucnu očekáváme zvýšený zájem o naše investice CNG projektů ze strany dalších významných výrobních společností, které takto mohou snížit náklady na pohonné hmoty o desítky procent,<< dodal.


Stanice umožňuje v budoucnu navýšení stávající skladové kapacity v závislosti na případném nárůstu počtu manipulační techniky.

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů