Čtvrtek, 18. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu 2/2013

Vše o pasivních domech na veletrhu Dřevostavby 2013..

Novinky z Centra pasivního domu 2/2013

Vše o pasivních domech na veletrhu Dřevostavby 2013

Konec února se již tradičně ponese v duchu dřeva. Na 8. ročník veletrhu Dřevostavby, který letos připadá na 21. - 24. února 2013, se opět vydá i Centrum pasivního domu se svými členy. Pro všechny zájemce o pasivní bydlení chystáme bohatý doprovodný program, tento rok dokonce ve třech dnech!
Celý článek...

Poradenství na veletrhu Dřevostavby 2013

Přijďte se poradit! Centrum pasivního domu bude mít na únorovém veletrhu Dřevostavby 2013 jako již tradičně poradenský stůl o pasivních domech, kde se vystřídá řada zkušených odborníků na pasivní domy z různých oborů - architekti, projektanti, stavitelé, energetičtí poradci, experti na větrání a další.
Celý článek...

Přijďte si pohovořit o dřevu

V rámci veletrhu Dřevostavby 2013, ve dnech 22. - 23. února, proběhne druhý ročník série odborných přednášek a diskuzí Hovory o Dřevu. V příjemném prostředí stánku společností Dřevostavby Biskup a ARCHCON atelier (P74) se máte možnost setkat s předními odborníky v oboru dřevostaveb.
Celý článek...

Ojedinělý bytový projekt se skryje pod zelenou fasádou

Bude to dům, jakých je minimum v celé Evropě. Fasáda v podobě vertikálních zahrad, v průkazu energetické náročnosti hodnocení "velmi úsporná", tedy nejvyšší stupeň A. Jak připomíná iDnes.cz, Bubeneč Gardens nabízí jen sedm bytů, ale zato ojedinělá řešení.
Celý článek...

Pasivní dřevostavba ze Země vycházejícího slunce

Styl budování pasivních domů jde v mnohém přímo proti japonské architektonické tradici. Tenké stěny, jednoduchá okna a předpokládaná krátká životnost se s energeticky efektivním stavitelstvím příliš neslučují. I proto byla stavba prvního japonského certifikovaného pasivního domu pro jeho tvůrce skutečnou výzvou.
Celý článek...

Když se spojí tři členové Centra pasivního domu

Pasivní rodinná dřevostavba v Rajhradě je jedním z ukázkových příkladů toho, jak by se měl stavět pasivní dům. Od první čárky na výkresu po zastřešení uběhlo pouhých sedm měsíců a dům obstál i podle přísných kritérií Passivhaus Institutu. Není divu, přece se na něm podíleli hned tři členové Centra pasivního domu.
Celý článek...

Návrh Státní energetické koncepce - nevyužitá příležitost

Podle analýzy iniciativy Šance pro budovy návrh nové Státní energetické koncepce nevěnuje dostatečnou pozornost spotřebě energie a nepočítá s řadou konkrétních opatření na zvýšení energetické účinnosti, které mohou povzbudit českou ekonomiku a ušetřit domácnostem a firmám řádově 40 miliard korun ročně.
Celý článek...

Na co si dát pozor při výměně a výběru oken

Stejně jako každé jiné stavební prvky musejí mít i okna určité technické parametry a vlastnosti, které jsou určující pro použití v konkrétní stavbě. Článek portálu TZB-info přibližuje problém označení oken a co nám vlastně tyto hodnoty sdělují.
Celý článek...

V USA staví první pasivní zubní ordinaci na světě

V různých částech světa stojí již celá řada pasivních škol, komunitních center, pečovatelských domů nebo administrativních budov. Zubní ordinace postavená v pasivním energetickém standardu je ale prozatím skutečnou novinkou.
Celý článek...

Moderní pasivní dům otevřený do zahrady

Když se Holanďané Climmy Hanssenová a Francois Höppener rozhodovali o podobě svého nového domu, zjistili, že jsou pro ně stejně důležité jeho estetické kvality a vnitřní komfort, jako jeho vliv životní prostředí a celková udržitelnost jeho provozu. Není tak žádným překvapením, že si nakonec postavili pasivní dům.
Celý článek...

CESBA - Evropské hodnocení udržitelnosti budov

Hodnocení energeticky efektivních veřejných budov a obnovitelných zdrojů, jejich předvedení veřejnosti a školení odborníků, to je hlavním cílem evropského projektu CEC5 běžícího v letech 2010-2014. Účastní se ho osm středoevropských států včetně České republiky, která je zastoupena hned třemi organizacemi: Česká komora architektů, Energetická agentura Zlínského kraje a Kraj Vysočina.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů