Pátek, 26. dubna 2024

Programy Ministerstva životního podporují ekonomiku

Programy Ministerstva životního podporují ekonomiku

Ministerstvo životního prostředí v tomto týdnu představilo dvě výrazná prorůstová opatření, která mají za cíl podpořit zateplování veřejných budov a rodinných domů. Dnešním dnem startuje příjem žádostí o dotaci v rámci Operačního programu Životní prostředí, konkrétně se jedná o zateplení veřejných budov. Ve středu vláda schválila návrh věcného záměru programu Nová zelená úsporám.

"Předložená opatření mají na naši ekonomiku velmi pozitivní vliv. Jak Nová zelená úsporám, tak podpora zateplování veřejných budov z Operačního programu Životní prostředí nastartují ekonomickou krizí zasažený stavební průmysl. A budou mít také pozitivní vliv na životní prostředí. Poměrně důležitým přínosem opatření je také vylepšení vzhledu obcí a měst v České republice," říká ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

Informace k dotacím v rámci Prioritní osy 3 najdou zájemci na stránkách http://www.opzp.cz. Informace k Nové zelené úsporám budou dostupné na stránkách http://www.nova-zelenausporam.cz/ ihned poté, co vláda schválí samotnou dokumentaci programu, kterou nyní připravuje Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů