Sobota, 20. dubna 2024

Ekologická hračka Hocki dobývá svět!

Trh hraček momentálně obohatila jedna z mála ekologických hraček, která nenechá chladnými ani děti ani rodiče.

Ekologická hračka Hocki dobývá svět!

Jde o kreativní stavebnici nazvanou jednoduše Hocki. Dětskou pozornost si už zasloužila v zahraničí a nyní o ní usiluje i v České republice.

Ekologická hračka Hocki vsází více než kterékoliv jiné na přirozenou dětskou hravost. Vhodná je pro děti již předškolního věku, které dokážou pochopit smysl jednotlivých součástí, ze kterých se skládá, a patřičně jich využít.

Jedná se v podstatě o stavebnici, ovšem ne jen tak ledajakou. Její tvůrci se zamýšleli nad tím, jak trh hraček obohatit tak, aby přitom nezatížili životní prostředí. Jednotlivé díly jsou proto vyrobeny výhradně z recyklovaného pevného papíru. K tomu, aby si děti s Hocki hrály, přitom nemusejí používat lepidlo či jiné chemikálie. Sestava drží pohromadě díky důmyslně vyrobeným zámkům v kartonových dílech. Každý z dílů je tak možné využít opakovaně.

hračkaDesítky elementů, které stavebnici tvoří, z ní dělají kreativní hračku. Žádná z dostupných sestav není navržena tak, aby dítě předem navedla na zcela konkrétní výsledek. Nad řešením tedy musí malí stavitelé uvažovat. Hocki tak přímo podporuje dětskou fantazii.

Díky ekologické stavebnici skýtající mnohostranné využití si děti trénují nejen inteligenci, ale také prostorovou představivost a především manuální zručnost. Všechny dodávané kartonové součásti přitom nejsou nijak graficky upravovány. Pokud se tedy dítě rozhodne, má šanci si je samo vylepšit, pomalovat barvami nebo je pokreslit pastelkami či polepit čímkoliv.

Je to bezesporu zajímavá hračka, která dítě nejen zabaví, ale jeho kreativnímu myšlení neklade jakékoliv překážky. Navíc je téměř jisté, že se dítě se stavebnicí na nějaký čas v dostatečné míře zabaví a jen tak se mu neomrzí.

V zahraničí je již Hocki malými staviteli prověřována a jsou na ní pozitivní ohlasy. V České republice jde o žhavou novinku, která si své postavení na trhu s hračkami začíná postupně budovat. Na internetu je již možné si několik nabízených sestav zakoupit a nechat si Hocki poslat přímo do svého domova.

Mezi dostupnými sestavami jsou například Hocki Domy, Zámky nebo Hocki Raketa, které jsou svými rozměry kolem jednoho až jednoho a půl metru na výšku poněkud náročnější na prostor. Dítě si však z takové stavebnice může vybudovat své vlastní útočiště a vy ho tak můžete mít snadno pod dohledem. Samozřejmě, že k dispozici je i stavebnice desetkrát menších rozměrů. Hocki je zkrátka ekologickou hračkou, která nápadům meze neklade!hraní

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů