Pátek, 19. dubna 2024

MISS kompost, konec světa, kompostérky a ti druzí

MISS kompost, konec světa, kompostérky a ti druzí

Rok 2012 byl plný nadějí a očekávání, někteří se připravovali na konec světa, jiní se těšili na nového prezidenta. Ale hlavně se čekalo na vyhlášení vítěze soutěže MISS kompost. Co může být totiž důležitějšího? V kompostu je ukryto kouzlo života, takže při konci světa díky kompostu může začít nový život. Konec světa nenastal, o to víc nám mohou být organické zbytky nyní užitečné. Navíc kompostovat dnes může opravdu každý, ať bydlí v bytě, v činžovním domě nebo v domě se zahradou. Takže, milí kompostáři a kompostářky, připravte si své kompostérky - soutěž MISS kompost je tu i pro Vás.

V roce 2012 nebyl vítěz jen jeden. Vítězi jsou hned čtyři. Na prvním místě Iveta Javůrková se svým úžasným tříkomorovým miláčkem, na druhém místě se umístila Yuliya Chasovskikh s vermikompostérem Antonie, na třetím místě pak David Svoboda s mohutným kompostérem z trámů a pražců a nakonec na čtvrtém místě Janka Brozová s malovaným dřevěným krasavcem. Všichni soutěžící získali kompostovatelné sáčky a koše na organické zbytky od firmy HBABio, dále od internetového obchodu Ekodomova Ekonákup.cz dárkové balíčky s ekodrogerií, omalovánky a knížky.

"Každý uživatel internetu má díky předchozím soutěžícím k dispozici bohatou galerii nápadů - kompostů na http://www.kompostuj.cz/zapojte-se/soutez-miss-kompost/. V této galerii získáte tipy, jak svépomocí zpracovávat organické zbytky z domácností a přeměňovat je na výživný kompost pro pěstování rostlin v bytech, na balkonech, na zahradách a nebo jen pro zkvalitnění zeleně okolo domů.", říká Dana Novotná, která pečuje o databázi kompostů a webové stránky kompostuj.cz. Kompostování má svá pravidla, ale díky odlišným podmínkám není nikdy stejné. I vaše zkušenost je proto důležitá. Začněte kompostovat své organické zbytky a podělte se s ostatními o své zkušenosti. Díky soutěži MISS kompost můžete navíc vyhrát zajímavé ceny.

Inspirujte se a staňte se spoluorganizátory MISS kompost 2013. Ekodomov pro rok 2013 umožňuje každému, kdo chce ve svém regionu uspořádat regionální kolo soutěže MISS kompost, aby se připojil k týmu Ekodomova a zdarma využil jednotné logo soutěže. Informační materiály k soutěži MISS kompost, které lze využít k propagaci soutěže v regionu, jsou součástí balíčku materiálů pro občany a firmy, jehož zakoupením dává Ekodomov obcím možnost připojit se k celostátní kampani Kompostuj.cz. Balíček obsahuje především metodické materiály a pracovní listy pro školy a informace pro obce, jak s materiály pracovat. Pro zapojené obce bude realizován seminář, který pomůže obcím v rámci celorepublikové kampaně Kompostuj.cz získané materiály optimálně využít. Na základě partnerského programu obcí a firem může příspěvek za obec uhradit firma.

V Praze dne 14. 3. 2013
Tomáš Hodek, tel: 733 511 005
tomas.hodek@ekodomov.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů