Pátek, 19. dubna 2024

Ministerstvo životního prostředí podpoří zoologické zahrady 16 miliony korun

Ministerstvo životního prostředí podpoří zoologické zahrady 16 miliony korun

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa vyhlásil dotační program na podporu zoologických zahrad na rok 2013. Jeho cílem je snaha přispět k zachování biologické rozmanitosti volně žijících živočichů jejich chovem v lidské péči, se zvláštním zřetelem na záchranu ohrožených druhů, a také výchova veřejnosti k ochraně přírody. Pro letošní rok je pro program vyhrazeno celkem 16,2 mil. Kč, stejně jako v roce 2012.

"V dobách úspor je nutné důkladně zvažovat, na které projekty přispějeme a na které ne. Dotace pro zoologické zahrady rozhodně patří k těm užitečným projektům, které stojí za to podpořit a vyhradit na ně prostředky z rozpočtu rezortu životního prostředí," říká ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

Dotace mohou být poskytnuty na činnosti a projekty v rámci tří dotačních titulů: 1. Chov ohrožených druhů světové fauny v českých zoologických zahradách, 2. Zapojení českých zoologických zahrad do systému ochrany přírody České republiky, 3. Spolupráce českých zoologických zahrad v rámci mezinárodních chovů ohrožených druhů s významnými zoologickými zahradami v cizině.

Žádosti o poskytnutí dotací z programu mohou do 30. dubna 2013 podávat výhradně provozovatelé zoologických zahrad s licencí vydanou ministerstvem podle zákona o zoologických zahradách, kterých je v současnosti celkem 23.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů