Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ekologické doručení dokumentů

Ekologické doručení dokumentů

DHL Express, přední světová expresní přepravní společnost, dodala přívlastek GoGreen s neutrálními emisemi i své přepravní službě Express Envelope. Tato přepravní služba umožňuje zákazníkům dále snižovat ekologický dopad jejich přepravních aktivit. Služba Express Envelope zajišťuje doručení urgentních zásilek, které nepodléhají clení, o hmotnosti do 300 gramů ze stolu na stůl do konce následujícího pracovního dne v recyklovatelném, ekologickém balení. GoGreen je volitelným doplňkem přepravy pro zákazníky s účtem DHL, posílající lehké mezinárodní dokumentové zásilky.

Díky nové funkci mohou zákazníci využívající službu DHL Express Envelope těžit z výhod sníženého dopadu na životní prostředí. DHL spočítá emise CO2 spojené se zpracováním a přepravou každé jednotlivé zásilky a vykompenzuje dopad emisí uhlíku prostřednictvím investic do uznávaných projektů na ochranu klimatu. Proces výpočtu a kompenzace pro GoGreen ročně ověřuje Société Générale de Surveillance, společnost nezávislých auditorů, podle normy ISO14064. Rozšířená služba je k dispozici pro zákazníky DHL ve 110 zemích napříč všemi kontinenty.

"Nabídkou přepravy s neutrálními emisemi jako bezplatného doplňku ke všem zásilkám přepravovaným službou Express Envelope posilujeme přední postavení na poli ekologické udržitelnosti v daném odvětví, tak jak to dokazuje celý průkopnický program GoGreen společnosti Deutsche Post DHL. Naši zákazníci nás stále častěji žádají, abychom jim pomohli budovat ekologický dodavatelský řetězec v rámci globálních provozů. Jsme přesvědčení, že tato služba pro ně bude představovat jednu z dalších možností," řekl Roland Thomas, Global Head of Products, DHL Express.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů