Čtvrtek, 28. března 2024

OSLAVTE DEN ZEMĚ NA ŠPILBERKU!

OSLAVTE DEN ZEMĚ NA ŠPILBERKU!

Hry a zábavné kvízy pro děti, ukázky tradičních řemesel, ochutnávky biopotravin či fair trade výrobků, divadlo a koncerty. To je jen střípek z programu, který nabídne tradiční dubnová akce Den Země pod Špilberkem.

Letošní ročník Dne Země pod Špilberkem se ponese v duchu tématu Voda pro život. Oslavy budou probíhat v sobotu 20. dubna 2013 od 10 do 17 hodin v parku pod hradem Špilberk a budou určeny široké veřejnosti, především rodinám s dětmi. Brňané si budou moci vyzkoušet různé poznávací aktivity a formou her se dozvědět více o vodě a všem, co je s ní spojené. Do přípravy Dne Země se zapojí více než dvacet brněnských organizací, které si nachystají zábavný program pro děti. "Letošní nabídka aktivit na Dni Země bude skutečně velmi bohatá. Děti si například vyzkoušejí odlov a poznávání vodních živočichů, dozvědí se o koloběhu vody, o funkcích mokřadů nebo o vodních prvcích ve městě Brně. Na stánku Lamacentra se dokonce setkají s živými lamami," vyjmenovává položky programu Kateřina Vítková z Lipky.

Kromě informací, her a aktivit nabídne akce také ukázky tradičních řemesel, které si návštěvníci budou moci sami vyzkoušet, prodej regionálních výrobků a kulturní doprovodný program - divadlo pro děti, taneční vystoupení a koncerty. V 16 hodin program vyvrcholí koncertem kapely Budoár staré dámy.

Poprvé bude také možné navštívit hravou Otevřenou zahradu, kterou zpřístupní Brňanům Nadace Partnerství. Lipka zase odstartuje dobrodružné hry založené na principech světově známého geocachingu a questingu, které budou od Dne Země volně přístupné veřejnosti.

Školské zařízení Lipka a sdružení Rezekvítek jsou tradičními pořadateli oslav Dne Země v Brně, jejichž poslední ročníky navštívily vždy až čtyři tisíce lidí. Akci finančně podpořil Jihomoravský kraj a statutární město Brno. Mediálními partnery jsou Rádio Petrov a Rádio R.


Název akce: Den Země pod Špilberkem aneb Voda pro život

Místo konání: park pod hradem Špilberk, Brno, Otevřená zahrada (Údolní 33)

Datum konání: sobota 20. dubna 2013 od 10 do 17 hodin

Kontakty: Kateřina Vítková, PR manažerka, katerina.vitkova@lipka.cz, 736 473 732

Webová stránka akce: www.lipka.cz/denzeme

Pořadatelé: Lipka - školské zařízení pro environmentální vzdělávání a Rezekvítek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů