Čtvrtek, 18. dubna 2024

Anketa: Jaké nové projekty v oblasti CSR v letošním roce spustíte?

Anketa: Jaké nové projekty v oblasti CSR v letošním roce spustíte?

Jan Kuhn

MLUVČÍ MERCEDES-BENZ ČR

V oblasti společenské odpovědnosti se věnujeme převážně dlouhodobějším projektům. Aktuálně proto naše projekty již běží. Patří mezi ně například finanční podpora pražské zoo, spolupráce s nadací Chance 4 Children a Truck Help, ale také spolupráce s festivalem Pražské jaro. Podporujeme i filmové projekty a výukový web tunely.cz. S obchodními partnery usilujeme v oblasti ekologie o publicitu elektromobility a využití elektromobilů v praxi. Naše společnost nezapomíná ani na podporu nejrůznějších sportovních aktivit našich zaměstnanců.

Petr Janeba VEDOUCÍ DIVIZE VOLKSWAGEN - OSOBNÍ VOZY

Už od roku 2011 je Volkswagen osobní vozy hlavním partnerem Sdružení Linka bezpečí. Loni v září jsme Lince poskytli tři nové automobily pro provozní potřeby. Koncem roku jsme nadaci Kuře darovali první do Česka dovezený Volkswagen up! s pohonem na zemní plyn. A nyní připravujeme unikátní studii vozu pro maminky MaMa up!, který bude vydražen a veškerý výdělek půjde na jedno důležité oddělení pražské nemocnice. Odpovědný přístup se snažíme protknout všemi procesy, jež vedou ke snížení spotřeby energií a CO2 až o 80 procent.

Evžen Souček ŘEDITEL PRODEJE CITROËN ČR

Pokračujeme v partnerství se Společností rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem, jejímž cílem je usnadnit rodinám přístup k informacím a zkušenostem ostatních. Spolupráce začala již v roce 2012, pokračuje i letos. 25. dubna se uskuteční v rámci uvedení modelu Citroën DS3 Cabrio prodejní výstava z dílny Jiřího Šedého, umělce s Downovým syndromem. Partnerství probíhá v souladu s dlouhodobým cílem podporovat ekologické a sociální projekty. Projekt doplňuje zvýhodněnou nabídku na naše vozy s přestavbou pro tělesně postižené. Tomáš Vaněk


MANAŽER PR TOYOTA MOTOR CZECH

Dlouhodobě spolupracu-jeme s Nadací Partnerství v projektu Škola pro udržitelný život. Jedná se o grant, jehož prostředky jsou každým rokem rozděleny mezi tři desítky základních škol v České republice. Tyto prostředky jsou určeny pro rozvoj a obnovu okolí škol v daných regionech. V této aktivitě společenské odpovědnosti chceme i nadále pokračovat, neboť přináší jednoznačné výsledky v podobě realizovaných školních projektů a prohlubuje se tak sociální vazba mezi naší společností a regiony v Česku.


David Šikula

TISKOVÉ ODDĚLENÍ ŠKODA AUTO

Aktivity naší společnosti v oblasti ochrany životního prostředí zastřešuje strategie GreenFuture. V rámci celokoncernové strategie ochrany životního prostředí bude výroba ve společnosti Škoda do roku 2018 o 25 procent šetrnější k životnímu prostředí. Soustředíme se zejména na snižování spotřeby energie a vody, množství odpadu vznikajícího na jeden vůz, na emise CO2. Společnost se zabývá také trvale udržitelnou mobilitou, kterou v současné době představují hlavně ekologické modely GreenLine a Green tec., a řeší šetrnost dealerství a servisů k životnímu prostředí.


Radek Kňava

TISKOVÝ MLUVČÍ TPCA

Na konci února jsme například vyhlásili již devátý ročník grantového programu TPCA Partnerství pro Kolínsko. Naší prioritou jsou tři oblasti, a to životní prostředí, vzájemné soužití a bezpečná doprava. Na podporu těchto oblastí každoročně přispíváme čtyřmi miliony korun. Od roku 2005, kdy grantový program vznikl, jsme finančně podpořili 150 projektů ze 700 došlých žádostí částkou přesahující 30 milionů korun. V Kolíně jsme letos iniciovali vznik nového výstavního prostoru pro moderní umění.


Připravila: Petra Horáková

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů