Pátek, 19. dubna 2024

Zpravodaj veletrhu URBIS INVEST, URBIS TECHNOLOGIE a ENVIBRNO 2013

Veletrhy ENVIBRNO, URBIS INVEST a URBIS TECHNOLOGIE se budou nově konat až do soboty 27. dubna 2013, stejně jako souběžně probíhající Stavební veletrhy Brno.

Zpravodaj veletrhu URBIS INVEST, URBIS TECHNOLOGIE a ENVIBRNO 2013
Aktuální informace pro veřejnou sféru
V rámci doprovodného programu veletrhu se uskuteční celá řada seminářů určených nejenom pro zástupce měst a obcí. Za všechny akce můžeme jmenovat již 20. kongres starostů a primátorů měst a obcí ČR, který pořádá Svaz měst a obcí ČR. Asociace inovačního podnikání organizuje seminář s názvem Inovace a technologie v rozvoji regionů. Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest se bude na veletrhu prezentovat jednak formou výstavní expozice, dále pak v doprovodném programu. Více informací o doprovodném programu naleznete zde.
Inovace a technologie v rozvoji regionů
Asociace inovačního podnikání ČR a Česká asociace rozvojových agentur organizují seminář Inovace a technologie v rozvoji regionů, který se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna 2013 od 10.00 hodin v Administrativní budově, sál 103. Seminář například představí: Moravan science center Brno, inovační vouchery v Karlovarském kraji, přinese příklady dvou regionálních inovačních strategií ve dvou vybraných krajích. Pozornost bude věnována i vědeckotechnickým parkům a využití brownfieldů. Více informací naleznete zde.
Odpadové hospodářství v doprovodném programu
Problematice odpadů a jejich následnému zpracování se bude věnovat celá řada seminářů. Jmenujme například seminář "ODPADY 2013 a jak dál?", který pořádá Sdružení provozovatelů technologií pro ekologické využívání odpadů. České ekologické a manažerské centrum se bude věnovat hodnocení inovativnosti environmentálních technologií ČR, Česká asociace odpadového hospodářství, ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a EnviWebem se zaměří na problematiku nakládání s odpady a přiblíží nový projekt zaměřený na eliminaci černých skládek.
Aktuální informace ze světa vodního hospodářství
Z oblasti vodního hospodářství můžeme zmínit například seminář s názvem Inovativní technologie v oblasti čištění komunálních a průmyslových odpadních vod včetně zpracování a využití kalů z ČOV, který organizuje Ministerstvo průmyslu a obchodu společně s Asociací pro vodu ČR. Inovativní technologie v oblasti čištění komunálních a průmyslových odpadních vod včetně zpracování a využití kalů z ČOV je název semináře, který v rámci doprovodného programu pořádá Ministerstvo průmyslu a obchodu a Asociace pro vodu ČR. Seminář se koná dne 24. dubna 2013 od 9.30 do 14.00 hod v areálu brněnského výstaviště na přednáškovém mole v pavilonu P. Cílem semináře je představit účastníkům nové trendy v čištění odpadních vod a plynů a zpracování kalů z ČOV. Více informací naleznete zde.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů