Pátek, 19. dubna 2024

Jaro v Hostětíně: ekologické vzdělávání i relax v přírodě

Jaro v Hostětíně: ekologické vzdělávání i relax v přírodě

HOSTĚTÍN

Po zimním spánku se začíná probouzet příroda a stejně tak i ekologické Centrum Veronica v Hostětíně, které si pro návštěvníky nachystalo na jaro několik atraktivních akcí.

"Možná si myslíte, že se teď v předjaří nedá v Hostětíně nic dělat. To je ale omyl, právě teď totiž příroda ožívá a vy můžete být při tom!" říká Hana Machů z ekocentra a zve na řadu seminářů či exkurzí.

LED žárovka - to je trend současného osvětlení. Kolik uspoří energie? Vyplatí se vám, vzhledem k vyšším pořizovacím nákladům? To zjistíte na seminářích 9. a 10. dubna.

Pro ovocnáře je na 12.-13. dubna připraven oblíbený a osvědčený seminář o řezu ovocných dřevin, který spojuje teorii s praktickou ukázkou v ovocném sadu. A kdo chce poznat, jak se jablka zpracovávají v oblíbený hostětínský biomošt, bude mít příležitost 13. dubna, kdy je Den otevřených dveří v moštárně spojený s bohatým doprovodným programem.

Chystá se také řada exkurzí, při kterých si mohou návštěvníci prohlédnout známé hostětínské ekologické projekty. Odborníci se setkají při konferenci Venkovská krajina a vyznavači krajinných krás se mohou potkat 25.5. při otevírání naučné stezky Naokolo Hostětína. V květnu všechno kvete, proto je to ideální období i pro exkurze po přírodních zahradách u nás i na Slovensku.

Konec zimy je také jedinečný čas, kdy si můžete užít pobytu v pasivním domě, kde se téměř nemusí topit a vyzkoušet si moderní trend bydlení.

Dveře v penzionu s certifikátem Ekologicky šetrná služba jsou otevřené pro každého, komu není lhostejný vztah k přírodě. Při pobytu lze čerpat z bohaté nabídky výletů s příběhem, projít 3 naučné stezky či se toulat po okolí. A kromě relaxu v malebné přírodě Bílých Karpat se také vzdělávat a setkávat se s ekologií každodenního života. Vzdělávání se v Hostětíně děje nejen cíleně, ale také bezděčně, mimoděk. Například tím, že se projdete Učebnou ekologické stopy, prohlédnete si výstavku ekologicky šetrných výrobků, ovoníte bylinky z místní zahrádky či si dáte pokrm z tradičních potravin.

Jak vidíte, hostětínští jsou na jaro připraveni. Přijeďte se podívat.

Více informací ráda poskytne Hana Machů, tel. 572 630 670, 739 569 264, email hana.machu@veronica.cz nebo je naleznete na www.hostetin.veronica.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů