Čtvrtek, 25. dubna 2024

RozVerky Ekologického institutu Veronica

RozVerky Ekologického institutu Veronica

Staňte se členem Klubu přátel Veronica!

Máte rádi přírodu? Fandíte nám a chtěli byste dělat ještě něco navíc, ale nenapadá Vás co? Staňte se členem Klubu přátel Veronica. Naším posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě a krajině. Díky Vašemu členství budeme moci nadále pomáhat zraněným živočichům, podporovat partnerství sedláků a spotřebitelů a rozvíjet přírodě šetrná řešení v obci Hostětín.
Přidejte se k pestré skupině osob, kterým je ochrana přírody a krajiny blízká.
Více informací naleznete zde.

Staňte se členem Klubu přátel Veronica!

Vánoční jedličky zasadíme v neděli 21. dubna.

Výsadba vánočních jedliček, plánovaná na tuto sobotu 6. 4., se přesouvá na naděli 21. dubna. Místo i čas zůstávají stejné. Věříme, že v tomto termínu bude nám i jedličkám počasí víc přát, sníh roztaje a země rozmrzne.
Více informací naleznete zde.

Seminář Řez a množení ovocných dřevin

se koná 12. - 13. dubna v Hostětíně.
Jak správně sázet, řezat a množit ovocné dřeviny se dozvíte jak teoreticky, tak i prakticky přímo v sadu. Seminář vedou Ing. Stanislav Boček z Mendelovy univerzity v Brně a Radim Pešek z Ovocné školky v Bojkovicích.
Více informací naleznete zde.

Úspěšně proběhla Hodina Země 2013

V sobotu 23. dubna proběhl sedmý ročník celosvětového happeningu upozorňujícího na problematiku změny klimatu a inspirující k intenzivnější ochraně životního prostředí. Po celém světe se zapojilo na 6500 měst a společně s nimi zhasly stovky milionů lidí. V České republice akci podpořilo zhruba 140 obcí, 130 firem a tisíce jednotlivců. Akci podpořila řada památek, mezi jinými i Pražský hrad, Tančící dům, Vítkovické pece nebo Štramberská Trúba. Děkujeme za Vaši podporu.
Více informací naleznete zde.

Naplánujte si léto v Hostětíně!

Stále ještě padající sníh venku za oknem vzbuzuje touhu po slunci a letní dovolené. Přijeďte si i vy užít do Bílých Karpat aktivní dovolenou v pasivním domě. V Centrum Veronica si v létě přijdou na své všichni: rodiny s dětmi (od těch nejmenších až po ty větší) i dospělí. Těšíme se na Vás!
Více informací naleznete zde.

Ekologická poradna: Jak levně a ekologicky uklízet toalety?

Pro čištění a dezinfekce toalet nebo koupelny použijte ocet nebo roztok kyseliny citrónové. Obyčejný neředěný kuchyňský ocet nalijte nejlépe do rozprašovače, který používáte například na květiny. Přidejte několik kapek ekologického "jaru", který zajistí, že ocet bude lépe ulpívat na stěnách. Nastříkejte na WC mísu a nechte působit co možná nejdéle, ideálně přes noc. Získáme velmi šetrný a velmi levný prostředek.
Více informací naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů