Čtvrtek, 28. března 2024

Obchodní centrum Šestka nabídne bezplatně prostor neziskovkám na Praze 6 - rozšiřuje komunitní program

Obchodní centrum Šestka nabídne bezplatně prostor neziskovkám na Praze 6 - rozšiřuje komunitní program

Úsporu nezanedbatelných nákladů za nájemné se rozhodlo nabídnout vedení Obchodního centra Šestka neziskovým organizacím, obecně prospěšným společnostem nebo občanským sdružením, případně i šikovným podnikatelům nebo studentům. Pro jeden vybraný subjekt vyčlenilo prostor o velikosti 75 m2, který se nachází v mezipatře Šestky. Projekt či organizace, které kvalitní jednotku obsadí minimálně na jeden rok, budou vybírány podle několika hlavních kritérií. K nejdůležitějším patří komunitní charakter projektu, jeho originalita a udržitelnost, dopad na obyvatele Prahy 6, ale rovněž využitelnost pro návštěvníky Šestky a veřejně-prospěšný přesah.

"Jsme lokálním obchodním centrem. Chceme být pro rezidenty i místem setkávání, kulturních a společenských aktivit. Jdeme tomu vstříc i touto zcela výjimečnou nabídkou. Jednotku nabízíme zdarma s veškerým vybavením, které může být využito v programech pro děti, ale třeba i seniory nebo studenty. Jsme otevřeni všem možnostem," vysvětluje Barbora Frydrychová, marketingová manažerka OC Šestka. Podle ní tento krok ukazuje na proměnu obchodních center typu Šestky v rámci občanské komunity ve spádové oblasti.

Neformální výběrové řízení bylo vypsáno ve středu 27. března. Organizace, sdružení i jednotlivci mohou své návrhy předkládat do pátku 26. dubna. Vedení OC Šestka by nové centrum rádo zprovoznilo k 1. červnu 2013. Další informace, včetně technické specifikace prostoru, na www.ocsestka.cz.

Od nového partnera si obchodní centrum Šestka slibuje rozšíření nabídky pro veřejnost, která je vedle stále atraktivnější skladby nájemců v posledních měsících velkým lákadlem pro návštěvníky. I díky velké odezvě ze strany veřejnosti došlo k rozšíření dětského programu, jenž čítá několikahodinové pásmo tvůrčího programu pro děti. O ty se v kreativních dílnách postará školená obsluha (samozřejmě bezplatně), takže rodiče získají několik hodin pro svůj relax, schůzky nebo nákupy.

První dětská sobota proběhla 23. března a rozšířenou nabídku využilo přes 300 dětí. Program zaměřený na rodiny s dětmi však ve Family centru OC Šestka probíhá každou sobotu a neděli za účasti divadelních souborů, klaunů a dalších umělců známých z pořadů pro děti v televizi nebo v rádiu.

Celková nabídka Šestky je podřízena filosofii lokálního centra, které neláká zdaleka jen na nákupy. Obyvatele spádové oblasti, zejména pak Prahy 6, vybízí k návštěvám několikrát do měsíce - a nemusí jít pouze o nákupy. Případně, nákupy je možné spojit s řadou dalších aktivit.

OC Šestka láká například na výstavy a výstavní projekty, jako byly nedávno Letadla zblízka. Minimálně jednou v měsíci zde probíhá Dětský bazárek, kde je možné prodat, vyměnit nebo darovat vše, co už se nevejde do šatníku vašich dětí. Každou neděli od 13.00 do 17.00 jsou pro děti ve Family centru k dispozici profesionální výtvarníci, s nimiž si děti osvojují nejrůznější techniky a umělecké disciplíny.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů