Pátek, 29. března 2024

Nový čistící ekologický vůz v ulicích Prahy 8

Nový čistící ekologický vůz v ulicích Prahy 8

Osmou městskou část začne čistit vůz, který splňuje nejpřísnější ekologické limity. Jeho největším přínosem je však filtr prachových částic. "Prachové částice známe všichni jako polétavý prach. Filtr zametacího vozu výskyt prachu minimalizuje, čímž přispívá k lepšímu životnímu prostředí," uvádí starosta Jiří Janků.

S ohledem na ekologii má vůz i několik dalších, zásadních vylepšení. Jedná se zejména o větší nádrž na vodu (která je recirkulovatelná), takže nenajezdí další kilometry pro dočerpání vody. Vůz má vysouvatelné kartáče, jimiž vyčistí komunikace až o šíři 3,6 m, což znamená, že se v některých případech nemusí otáčet pro čištění druhé strany vozovky. Navíc je vybaven ekologickými motory podvozku a nástavby.

Vůz zakoupila společnost Ipodec - Čisté město, a. s., jíž je MČ Praha 8 akcionářem, která tímto pokračuje v modernizaci vozového parku. "Podrobněji se s vozem budou moci zájemci seznámit na akci Den Země, která je připravena na 22. dubna," dodává starosta.

Video: http://praha8.cz/Novy-cistici-ekologicky-vuz-v-ulicich-Prahy-8.html

ZDROJ: http://praha8.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů