Čtvrtek, 25. dubna 2024

Software na ekologickou stopu

Společnost Fujitsu zase uvedla na celoevropský trh výkonný cloudový software Eco Track, který poskytne firmám detailní přehled o jejich ekologické stopě a zároveň zajistí plnění nové evropské směrnice o energetické účinnosti.

Software na ekologickou stopu

Poskytne zavedením nových povinných energetických auditů společnostem významnou příležitost k lepšímu pochopení jejich potenciálu při zvyšování energetické účinnosti a ke snížení provozních nákladů a tím i zvýšení ziskovosti.

První evropské země se chystají přijmout legislativu vyžadující provádění energetických auditů ve společnostech již letos. Podle analytika společnosti IDC Vernona Turnera bývají organizace, které už zavedly environmentální program zahrnující sledování využití energií, lépe řízené než konkurenční společnosti.

Společnostem, které usilují o bezproblémové dodržování nových energetických auditů, bude v procesu shromažďování informací pomáhat pět edic softwaru Fujitsu Eco Track, počínaje edicí Standard. Intuitivní rozhraní softwaru nabízí jednoduchého a přehledného průvodce pro sběr veškerých informací o využívání energií. Jakmile společnost shromáždí tyto informace, bude možné je použít k získání přehledu o možnostech optimalizace všech vzorců využívání energií, a to zvláště díky snadnějšímu rozkrytí provozních nákladů a získání užitečných informací o možnostech optimalizace a úspor. Nejvyšší edice softwaru Fujitsu Eco Track s maximálním množstvím funkcí nabízí prakticky neomezené možnosti reportingu v celém rozsahu environmentálního výkaznictví.

Software Fujitsu Eco Track, který staví na více než desetileté zkušenosti se zajišťováním obdobných požadavků na výkaznictví u japonských firem, je pro evropské společnosti ideálním nástrojem ke splnění tohoto nového úkolu. Dokáže shromažďovat veškeré informace nezbytné pro podporu procesu auditu a zajištění souladu s legislativními požadavky. Firmám tak šetří čas i peníze. Fujitsu Eco Track také pomáhá snižovat náklady na energie a umožňuje efektivní plánování do budoucnosti, především díky transparentnosti současných vzorců o využívání energií a schopnosti určit oblasti potenciálního zlepšení.

Fujitsu Eco Track, který běží na platformě Fujitsu Global Cloud, podporuje výběr z více různých jazyků najednou, normy ISO a právní předpisy Evropské unie. Firmám umožní snadno doložit soulad s evropskou legislativou a využít případných daňových úlev. V první verzi software Fujitsu Eco Track podporuje současné používání angličtiny, němčiny a japonštiny. Další evropské jazyky mají brzy následovat.

Společnost Fujitsu také plánuje zavedení služeb podpory pro společnosti, které chtějí optimalizovat svůj dopad na životní prostředí a energetickou účinnost, prostřednictvím partnerů poskytujících kvalifikované poradenství. Dále nabídne svým partnerům a koncovým zákazníkům služby podpory při implementaci softwaru.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů