Pátek, 26. dubna 2024

Za nefunkční spotřebič volná vstupenka do děčínské ZOO

Za nefunkční spotřebič volná vstupenka do děčínské ZOO

Pomáhat přírodě a ještě k tomu ušetřit peníze za vstupenku do zoologické zahrady - takovou možnost mají rodiče s dětmi v sobotu 13. 4. v ZOO Děčín. Stačí jen přinést nefunkční domácí elektrospotřebič a u stánku ELEKTROWIN ho vhodit do připraveného sběrného kontejneru. Rodiče tak svým dětem názorně předvedou, že na recyklaci elektroodpadu není vůbec nic složitého.

Právě v těchto dnech startuje již šestý ročník projektu S vysloužilci do ZOO společnosti ELEKTROWIN. Hlavním cílem je rodiče s dětmi informovat, jak je recyklace elektroodpadu důležitá a že do ochrany životního prostředí se může zapojit opravdu úplně každý. "K tomuto kroku chceme veřejnost motivovat volnou vstupenkou do zoologické zahrady. Z minulých ročníků již víme, že zájem o tuto akci každým rokem stoupá. Jen loni se nám podařilo vybrat 3 025 spotřebičů," říká o úspěšnosti projektu Táňa Pokorná, ředitelka zákaznického oddělení kolektivního systému ELEKTROWIN a dodává: "Konkrétně v Děčíně jsme rozdali 102 vstupenek. Pevně věřím, že jejich počet bude v letošním roce ještě vyšší."

"Do projektu jsme se zapojili již čtvrtým rokem, protože je pro nás třídění odpadu velmi důležité. Našim návštěvníkům se snažíme o chystané akci poskytnout s dostatečným časovým předstihem co nejvíc informací na našich webových a Facebookových stránkách. Jsme zoologická zahrada na kopci, takže k nám mají lidé ztížený přístup. I přesto ale vysloužilé spotřebiče nosí a my z toho máme obrovskou radost," popisuje Dagmar Florianová z děčínské ZOO.

Informační stánek v letošním roce zavítá do jedenácti tuzemských zoologických zahrad. Kromě výměny spotřebiče za volnou vstupenku se zde mohou zájemci i dozvědět podrobné informace o celém procesu recyklace a jeho základním smyslu. Ze všech elektrospotřebičů lze totiž získat mnoho potřebných materiálů, ze kterých se dají vyrábět nové výrobky. Děti si navíc z návštěvy ZOO vedle nových poznatků odnesou i malý dáreček. Podrobný seznam všech akcí je k dispozici na webové stránce www.elektrowin.cz.

Datum plánované akce

ZOO

Vybrané spotřebiče v roce 2012

13. 4. sobota

Děčín

102

21. 4. neděle

Zlín

80

8. 5. středa

Olomouc

75

18. 5. sobota

Brno

611

26. 5. neděle

Ústí nad Labem

134

1. 6. sobota

Chomutov

441

15. 6. sobota

Hluboká

57

29. 6. sobota

Liberec

87

30. 6. neděle

Jihlava

31

31. 8. sobota

Plzeň

81

1. 9. neděle

Ostrava

1 326

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů