Pátek, 19. dubna 2024

Novinky 4/2013 - Pasivní domy na veletrhu IBF

Novinky 4/2013 - Pasivní domy na veletrhu IBF

Jak na rekonstrukci panelového domu? Dozvíte se na veletrhu IBF 2013!

Správně a pečlivě provedenou rekonstrukcí je možné dosáhnout až 90% úspory proti původnímu stavu. Jak využít tuto šanci a vyhnout se polovičatým řešením, která mnohdy nadělají víc škody než užitku? To prozradí interaktivní expozice rekonstruovaného panelového domu na IBF Stavebních veletrzích Brno.
Celý článek...

Pasivní panelák ukáže, že v rekonstrukcích leží budoucnost

Kvalitní rekonstrukce vyžaduje mnohem víc než výměnu oken a zateplení fasády. Proto bude na IBF Stavebních veletrzích v Brně (23. - 27. dubna 2013) poprvé představena interaktivní expozice "Pasivní panelák! Tak na co ještě čekáte?", kterou jsme pro návštěvníky z řad odborníků i veřejnosti připravili spolu s našimi partnery.
Celý článek...

Kdo stojí za výstavou "Pasivní panelák! Tak na co ještě čekáte?"

Na interaktivní expozici "Pasivní panelák! Tak na co ještě čekáte?" se společně s námi podíleli naši partneři z řad členů sdružení Centra pasivního domu. Čím v rámci rekonstrukce přispěli nebo jak vám mohou pomoci s vašimi rekonstrukcemi se dozvíte z jejich krátkého představení.
Celý článek...

Členové Centra pasivního domu na veletrhu IBF 2013

Tak jako na ostatních veletrzích, kde se nachází Centrum pasivního domu, i na brněnských stavebních veletrzích IBF 2013 potkáte na našem stánku řadu členů sdružení Centra pasivního domu s pestrou paletou jejich produktů. Zaujaly vás? Garantujeme, že u nás se nespletete!
Celý článek...

Poradenství bude opět gratis - na veletrhu IBF

Potřebujete zkonzultovat svůj projekt nebo vás zajímá konkrétní věc související s pasivnímu domy? Přijďte se poradit! Centrum pasivního domu bude mít na veletrhu IBF 2013 jako již tradičně poradenský stůl o pasivních domech, kde se vystřídá řada zkušených odborníků z různých oborů.
Celý článek...

Seminář Ze starých domů udělat pasivní - šance jako Brno!

Rekonstrukce krok za krokem. Proč a jak správně rekonstruovat stávající stavby. Co by měl chtít investor po projektantovi a architektovi. A co projektant a architekt potřebují od investora. Tradiční i netradiční rekonstrukce rodinných domů, panelových domů, administrativních budov, škol, školek a nemocnic.
Celý článek...

Seminář Jak na izolaci energeticky úsporných domů

V pátek 26. dubna 2013 pro vás na veletrhu IBF připravujeme sérii přednášek o izolacích, neprůvzdušnosti, dobrých oknech a zdaleka nejen o nich. Prostě a jednoduše - základní principy pasivních domů podrobně a zblízka.
Celý článek...

Seminář Můj život s pasivními domy

Pasivní domy očima jejich majitelů, architektů, projektantů a stavebních firem. Příběhy lidí a jejich pasivních domů. Autentické dialogy a zkušenosti, to vše na vás čeká v sobotu 27. dubna 2013 na veletrhu IBF 2013.
Celý článek...

Seminář Okna a dveře na veletrhu IBF 2013

Národní stavební centrum a konsorcium Polská okna a dveře zve všechny zájemce na seminář: "Okna a dveře" organizovaný v rámci Mezinárodního stavebního veletrhu IBF 2013 dne 25. dubna 2013 v 10:00 hod, který má za cíl představit toto v poslední době prudce se rozvíjející odvětví polského průmyslu.
Celý článek...

Vyhrajte volné vstupenky na veletrh IBF!

Jak už určitě víte, naše prezentace na veletrhu IBF 2013 bude tentokrát zaměřena především na rekonstrukce do pasivního standardu. Zajímá vás tohle téma a chcete se o něm dozvědět více? Tak soutěžte s námi - podrobnosti se dozvíte v článku.
Celý článek...

Když se řekne... Blower Door Test

Ačkoliv v češtině máme pro tak zvaný blower door test dostatečně výstižné označení "test vzduchotěsnosti stavby", v praxi se většinou setkáme s anglickým termínem. Lépe totiž vypovídá o tom, jak se těsnost domu provádí - skutečně se používá ventilátor ve dveřích!
Celý článek...

Navrhněte svou budovu do soutěže Stavba roku!

Až do konce května máte možnost přihlásit své budovy do letošního ročníku soutěže Stavba roku. I tentokrát uděluje Centrum pasivního domu ve spolupráci s Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství zvláštní cenu za energeticky úspornou budovu, ale možnost vyhrát máte samozřejmě i v dalších kategoriích.
Celý článek...

Nabídka spolupráce s Technologickou agenturou

Technologická agentura ČR vyhlásila minulý měsíc již druhou veřejnou soutěž programu Centra kompetence, pro kterou hledá další kvalitní oponenty pro hodnocení předkládaných návrhů projektů. Oponenti by měli být odborníci v oblasti výzkumu a vývoje a měli by mít praxi v oboru.
Celý článek...

Přednášky Aleše Brotánka v rámci festivalu Archikultura 2013

V rámci letošního ročníku festivalu Archikultura 2013 připravila 30. dubna 2013 společnost Intoza pro zájemce čtyři přednášky Akad. arch. Aleše Brotánka. Tématem bude navrhování pasivních domů, jejich cena i budoucí vývoj.
Celý článek...

V Heidelbergu staví nějvětší německé energeticky úsporné sídliště

Pět tisíc stálých obyvatel bude bydlet na novém sídlišti v Heidelbergu, které by mělo ušetřit až 90% energie oproti srovnatelným projektům. V kancelářích a obchodech najde místo dalších 7000 lidí. Projekt ekologicky šetrného sídliště na 116 hektarech je největším svého druhu v Německu píše iHNed.cz.
Celý článek...

Výzva k účasti na španělské konferenci o pasivních domech

Ve dnech 17. a 18. října 2013 se ve španělském Gijonu odehraje již pátý ročník mezinárodní konference o pasivních domech. Organizátoři vyzývají k zaslání abstraktu příspěvku, který se bude týkat energetické efektivity v oblasti konstrukčních materiálů, stavebnictví ale i samotných energií.
Celý článek...

Naučíme vás stavět pro budoucnost - už od května!

Stavebnictví stojí na prahu energetické revoluce, kterou odstartovala Směrnice o energetické náročnosti budov 2010/31/EU (EPBD). Centrum pasivního domu proto připravilo šest nových kurzů, které reagují na probíhající legislativní změny a stále sílící nezbytnost nového přístupu k navrhování budov. První pilotní kurzy jsou určeny pro odborníky z Jihomoravského kraje a jsou bezplatné. Hlásit se je možné už nyní!
Celý článek...

Oslavte Den Země na Špilberku

Hry a zábavné kvízy pro děti, ukázky tradičních řemesel, ochutnávky biopotravin či fair trade výrobků, divadlo a koncerty. To je jen střípek z programu, který nabídne v sobotu 20. dubna 2013 tradiční akce Den Země pod Špilberkem.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů