Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

S daněmi se moc legrace neužije. Ale aféra, ve které americký Federální daňový úřad (IRS) výběrově lustroval konzervativní neziskové organizace, v sobě má i komické prvky.
Když aktivista Drew Ryun z Wisconsinu v červenci 2011 zažádal o zaregistrování neziskovky s názvem Media Trackers, daňovým kontrolorům v hlavě zablikala kontrolka. Sledování a kontrola médií? Na tom může mít zájem jen konzervativec, protože velká média jsou ve většině pro Obamu. A tak Drew čekal, dotazoval se, měsíce utíkaly, a když z toho byl více než rok, Drew v září 2012 tuhle žádost vzdal. Místo ní ale poslal jinou, o zaregistrování organizace s názvem Greenhouse Solutions. To bude asi něco ekologického, že by boj proti skleníkovým plynům? Kontroloři neváhali, do tří neděl byla žádost kladně vyřízena. A pak už Drewovi stačilo, aby z Media Trackers udělal jeden z projektů organizace Greenhouse Solutions a měl, co chtěl (jak se lze přesvědčit na mediatrackers.org).

Lídři BRICS (Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Jižní Afriky)chtějí zřídit Novou rozvojovou banku zaměřenou na "mobilizaci zdrojů na projekty rozvoje infrastruktury a udržitelného rozvoje v zemích BRICS a dalších rozvíjejících se ekonomikách a rozvojových zemích". Význam tohoto rozhodnutí lze stěží přecenit. V prvé řadě se v něm odrážejí obrovské úspěchy hospodářského rozvoje v průběhu posledních čtyř dekád a změna rovnováhy ekonomické moci, která z nich vyplývá. Rozhodnutím se projevuje schopnost a ochota BRICS spolupracovat ku prospěchu jich samých i celého světa.

Výstavba továrny v Nošovicích přišla na více než miliardu eur a neobešla se bez problémů. Firma při ní několikrát porušila stavební zákon. Soud ve Frýdku-Místku se nyní bude zabývat žalobou proti automobilce, kterou podal Ekologický právní servis. Ekologové se domáhají provedení krajinářských a sadových úprav v areálu továrny. Na druhé straně ale stát nesplnil některé své závazky vůči automobilce...

Prezident republiky Miloš Zeman přijal ve středu dne 22. května 2013 na Pražském hradě ministra životního prostředí Tomáše Chalupu. V průběhu diskuse prezident vysoce ocenil úsilí ministra životního prostředí v boji proti zeleným fundamentalistům.
Tak zní oficiálnítisková zprávaprezidenta z hradních stránek. Pokud by někdo čekal, že bude mít zpráva nějaké pokračování, tak nemá.


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů