Čtvrtek, 18. dubna 2024

Festival EKOLOGIKUM apeluje na zdravý rozum

Festival EKOLOGIKUM apeluje na zdravý rozum

Od 5. července 863, kdy na Moravu přišli šířit křesťanské hodnoty slovanští věrozvěsti, prošel svět mnoha změnami. V mnohém bohužel k horšímu. Přesně o 1150 let později se lidstvo ocitlo v situaci, kdy musí hledat nové hodnoty. A především o těch bude v rámci festivalu EKOLOGIKUM řeč.

Festival EKOLOGIKUM se uskuteční nedaleko centra Brna, v krásném prostoru Malé Austrálie u řeky Svratky, od 5.-7. července 2013, a to v rámci chilloutového multifestivalu. Společnými jmenovateli jsou hodnoty eko, bio, green, vědomý byznys či společenská odpovědnost.

Co návštěvníci EKOLOGIKA zažijí
Můžete se těšit na skvělý hudební line-up, tři dny projasněné zvukovou září od ambientu a chill-outu přes reggae, world music až k psych-chill a goa. Čekají vás zajímavé přednášky a workshopy plné inspirace a doprovodný program nabitý pozitivní energií podtržený vizuálními zážitky z dekorovaných prostor celého festivalu, výstav výtvarníků či vystoupení performerů a ohnivé show.

Na festivalu EKOLOGIKUM probudíte všechny smysly. Čeká vás malý jarmark lokálních výrobců, čajovna a čajové rituály, taneční improvizace, domorodé nástroje a zpěvy, hry pro děti, meditační cvičení, masáže a hlavní hřeb doprovodného programu - Fórum Ekologikum, kde vystoupí zajímavé osobnosti, kteří se rozhodli šířit udržitelné hodnoty, diskutovat, inspirovat a rozbíjet zažité stereotypy.


Myšlenka vytvořit festival zabývající se zdravým životním stylem ve spojení s hudbou klidnějšího a středního tempa se zrodila už před pěti lety. Letos mezi hlavní headlinery patří MASTER MARGHERITA, vynikající hudebník žijící ve Švýcarsku, který se na evropské hudební scéně pohybuje již více než dvacet let.

Více informací o festivalu, vstupenkách a programu Fóra Ekologikum najdete na webových stránkách www.chill-out.cz a aktuality můžete sledovat na www.facebook.com

festival

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů