Pátek, 29. března 2024

Novinky 6/2013 - Zúčastněte se podzimní konference Pasivní domy

Novinky 6/2013 - Zúčastněte se podzimní konference Pasivní domy

Zúčastněte se podzimní konference Pasivní domy 2013

Vede cesta k téměř nulovým domům přes domy pasivní? Odpověď na tuto otázku budou odborníci společně hledat na již devátém ročníku konference Pasivní domy, která se uskuteční 18. října 2013 v Bratislavě. Zájemci o vystoupení mají čas do 30. června 2013 na zaslání abstraktu svého příspěvku.
Celý článek...

Passivhaus Institut hledá nejlepší pasivní projekty

Darmstadtský Passivhaus Institut hledá v rámci evropského programu PasReg pasivní domy nebo celé soubory pasivních staveb, které by se mohly ucházet o Cenu pasivního domu roku 2014.
Celý článek...

Naučíme vás stavět pro budoucnost - poslední místa v kurzu A

Stavebnictví stojí na prahu energetické revoluce, kterou odstartovala Směrnice o energetické náročnosti budov 2010/31/EU (EPBD). Centrum pasivního domu proto připravilo šest nových kurzů, které reagují na probíhající legislativní změny a stále sílící nezbytnost nového přístupu k navrhování budov.

Máme poslední místa v úvodním kurzu A v Brně, tak neváhejte!
Celý článek...

Co přinesla letošní frankfurtská konference o pasivních domech?

V druhé polovině dubna se ve Frankfurtu uskutečnil již 17. ročník mezinárodní konference Passivhaustagung. Letošní konference si za své motto zvolila heslo: "pasivní domy - pevný základ pro energetickou revoluci", které dobře ukazuje podobu současné světové a evropské diskuze o energeticky efektivním stavebnictví.
Celý článek...

Nový způsob stavění v době klimatických a energetických změn

Budovy a města, které nyní projektujeme a stavíme, mají přímý dopad nejen na naše okolí a na náš život, ale také na budoucí životní podmínky na naší planetě a na budoucí generace. Skupina architektů z několika zemí proto ve svém prohlášení volá po novém způsobu stavění, který by snížil dopad budov na životní prostředí.
Celý článek...

Letní tábor pro rodiče s dětmi v pasivním domě

Ekologický institut Veronica pořádá od 5. do 9. srpna 2013 letní tábor pro rodiče s dětmi v malebné krajiny Bílých Karpat. Těšit se můžete na hry a soutěže, vycházky do okolí, prozkoumávání místní přírody, výtvarné tvoření, táboráky, noční hru... A mimo to vás čeká i ubytování v pasivním domě.
Celý článek...

První certifikovaný pasivní supermarket v Alpách

Na konci minulého roku byl v Tyrolsku otevřen první "vysokohorský" certifikovaný pasivní supermarket na světě. Budova postavená ve spolupráci s darmstadtským Passivhaus Institutem potřebuje pro svůj provoz o celkem 70% energie méně než srovnatelné stavby v okolí.
Celý článek...

Ve Vídni byl otevřen nejvyšší pasivní dům na světě

V polovině dubna letošního roku byla ve Vídni otevřena nová kancelářská budova společnosti Raiffeisen, která funguje v pasivním energetickém standardu. Dvacetipatrová výšková budova stojící přímo u Dunajského kanálu je se svými 78 metry nejvyšším dosud postaveným pasivním domem na světě.
Celý článek...

Třetí letošní číslo časopisu Dřevo&Stavby je nyní k dostání

V posledních květnových dnech vyšlo třetí letošní číslo časopisu Dřevo&Stavby, ve kterém mimo ukázek zajímavých dřevostaveb z České republiky i zahraničí najdete například i článek o tom, že pasivní dům nemusí být jen stroj na bydlení nebo příběh velmi rychlé stavby jednoho dřevěného domu.
Celý článek...

Nové číslo časopisu Energeticky soběstačné budovy právě vyšlo

Právě vychází druhé letošní vydání multimediálního magazínu Energeticky soběstačné budovy - prvního českého titulu zaměřeného na výstavbu a provoz staveb s nízkou energetickou náročností, na kterém se podílí i Centrum pasivního domu. Hlavním tématem nového čísla je architektura a energetická koncepce, ale najdete v něm třeba i exkluzivní rozhovor se "skeptickým ekologem" Bjornem Lomborgem.
Celý článek...

Rekonstruovaný panelák hledá nový domov

Brno se na veletrhu IBF 2013 seznámilo se základními pravidly, jak efektivně a kvalitně rekonstruovat. Další příležitost k prohlídce našeho interaktivního modelu panelákového bytu měla přijít až na podzim v Praze. Rádi bychom ale pro naši výstavu našli vhodný prostor už nyní a otevřít její dveře návštěvníkům co nejdříve.
Celý článek...

VIDEO: Jak jsem navštívil veřejný dům... Pasivně

Věřili byste, že i ve veřejném domě se mohou najít nadšenci do energetických úspor? My o tom sice nikdy nepochybovali, ale skutečně nás přesvědčilo až toto původně belgické video.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů