Středa, 24. dubna 2024

V Moravském krasu připravují nové výukové programy pro děti

V Moravském krasu připravují nové výukové programy pro děti

Ekologické volnočasové centrum Švýcárna nabízí od letošního roku nové výukové programy pro žáky základních a středních škol.Programy jsou zaměřeny na environmentální výchovu a poznávání Moravského krasu.

Za finanční podpory Evropské unie prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky připravuje Ekologické volnočasové centrum Švýcárnajednodenní a pobytové (tří a pěti denní) výukové programyv prostředí Josefovského údolí v Moravském krasu. Jedná se celkem o pět programů, které zahrnují široké spektrum poznávání zdejší přírody a památek. Programy " Za skřítky lesa" a "Lesní bytosti a my" jsou určeny pro I. stupeň ZŠ, jsou zaměřenypředevším na rozmanité funkce lesa, lesní ekosystémy a rovnováhu v přírodě.

Programy "Dveře do tajuplného údolí" a "Cesta z města" seznamují starší žáky ZŠ a SŠ s krásou neživé přírody jeskyní a bohatými doklady lidské činnosti od pravěku po současnost. Program "Krajina na obzoru" zase terénním zkoumáním objevuje cestu železaa využívání krajiny lidmi v průběhu staletí.

Pro děti je připraveno ubytování v historické hrázděné budově z 19. století, postavené v alpském "švýcarském" stylu, odkud pochází název Švýcárna. Během pobytu děti navštíví památky jako železářská huť Františka, Santinihobarokní kostel ve Křtinách nebo větrný mlýn v Rudici. Seznámí se také s archeologickým nalezištěm Býčí skála a jeskyníJáchymka.

Díky finanční podpoře Evropské unie a státního rozpočtu ČR jsou výukové programy poskytovány bezplatně.

Více informací na www.evvo.svycarna.eu

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů