Pátek, 26. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa podepsal dne 10. 6. 2013 na základě doporučení 32. Řídicího výboru konaného dne 30. 5. 2013 seznam schválených a zamítnutých žádostí v rámci operačního programu Životní prostředí.
Celkem bylo schváleno 1 205 žádostí o podporu, 69 žádostí nebylo podpořeno.
Schválené žádosti z XXXVIII. (PO 2), XLII. (PO 6) a XLIV. (PO 3) výzvy - na základě doporučení 32. Řídicího výboru OPŽP ze dne 30. 5. 2013.
www.opzp.cz

Americko-japonskou společnost Westinghouse v Česku bude řídit bývalý manažer společnosti ČEZ Pavel Janík (39). Povede veškeré aktivity Westinghousu a v nově vytvořené pozici bude zároveň prezidentem společnosti Westinghouse Czech Republic. Bude se podílet na obchodních jednáních včetně soutěže na dostavbu jaderné elektrárny Temelín. Janík dosud působil jako předseda představenstva společnosti ČEZ Bohunice. Pro ČEZ také pracoval jako projektový manažer v oblasti fúzí a akvizic. Před nástupem do ČEZ v roce 2007 působil na různých pozicích ve společnostech Škoda Praha a Škoda Power.

Společnost Dalkia ČR zahájila včera v areálu své Teplárny Frýdek-Místek ve Sviadnově provoz nové elektrárny na spalování biomasy. Teplárna díky ní sníží emise a uspoří ročně 18 000 tun černého uhlí. Bioelektrárna spálí ročně až 90 000 tun dřevní štěpky. Její vybudování stálo 400 milionů korun, z toho 100 milionů činily dotace.

Energetická společnost Lama Energy Group podnikatele Petra Lamicha může převzít společnost Marritima Energy a s ní i Teplárnu Otrokovice. Transakci schválil bez podmínek antimonopolní úřad.

Letošní sklizeň řepky olejky v unii stoupne o zhruba dvě procenta na 19,72 milionu tun. Zvýšená produkce v Německu a východní Evropě včetně Česka nahradí propad v Británii a Francii, odhadla německá firma Oil World, která se zabývá sledováním trhu olejnin. Řepka je v EU nejdůležitější plodinou pro výrobu stolních olejů a bionafty.

Z PROGRAMU SCHŮZE VLÁDY ČR, která se koná ve středu 19. června 2013 v zasedací síni budovy Úřadu vlády, Praha 1, nábřeží E.Beneše 46.

Návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 197/2003 Sb., o Plánu odpadového hospodářství České republiky, ve znění nařízení vlády č. 473/2009 Sb.
č.j. 603/13
Předkládá: ministr životního prostředí

17.
Výroční zpráva o činnosti Rady pro zdraví a životní prostředí za rok 2012
č.j. 627/13
Předkládá: ministr zdravotnictví

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů