Sobota, 20. dubna 2024

Podzemní kontejnery - elegantní a hygienické řešení sběru separovaného odpadu

Podzemní kontejnery - elegantní a hygienické řešení sběru separovaného odpadu

Zejména v místech s vysokou hustotou populace nám může být na obtíž hromadící se odpad u kontejnerů, z něhož se line zápach, což navíc z hlediska estetiky nebývá žádoucím doplňkem okolí našich příbytků. Tato odkladiště již nepotřebných věcí tak zůstávají přitažlivým místem snad jedině pro některé druhy hlodavců.

Elegantním, čistým a praktickým řešením jsou podzemní kontejnery

V době, kdy se města snaží všemožně modernizovat a kultivovat prostředí, v němž žijeme, vyvstává potřeba rovněž i odpad ,,uklidit" tak, aby místo, k tomu určené, nenarušovalo ráz okolí a nepůsobilo tak jako nepatřičný rušivý element. Podzemní kontejnery pojmou výrazně větší množství odpadu, než kontejnery klasické, z čehož plyne jedna z jejich nesporných výhod, jakou je nižší četnost vývozu.

V neposlední řadě historické části města, kde se vyskytují turisty vyhledávané památky, by měly rozhodně působit reprezentativně a právě zde je umístění podzemních popelnic ideálním řešením.

Typy kontejnerů

Podzemní kontejnery - částečně zapuštěné

Obecně je lze rozlišit na dva typy. Prvním jsou podzemní kontejnery částečně zapuštěné do země. Vlastní nádoby jsou vyrobeny ze sklolaminátu a z větší části jsou umístěny pod terénem. Vnější část kontejneru je chráněna nástavcem s vnější dekorací. V horním víku kontejneru je umístěn otvor pro vhazování odpadu. Jelikož je samozřejmě bráno v potaz nutnost jeho třídění, je jeho krytí barevně rozlišeno dle typu odpadu. Podzemní část kontejneru je uložena v kruhové sklolaminátové šachtě.

Zcela zapuštěné kontejnery

Druhým typem jsou podzemní kontejnery, které jsou do země zapuštěny zcela. Podzemní část kontejneru se od výše uvedeného typu kontejnerů ničím neliší. Tu část kontejneru, která je nad povrchem, tvoří sloupek s vhazovacím otvorem pro odpad. Dále sestává z horní podlahy, u níž si může zákazník vybrat ze široké nabídky barevného a materiálového provedení.

Klasické nadzemí kontejnery

Pokud se však nerozhodnete pro výstavbu kontejnerů podzemních, ale uvažujete o pořízení klasických nadzemních kontejnerů na odpad, můžete si vybrat z celkem 55ti základních typů sklolaminátových kontejnerů, které firma REFLEX Zlín vyrábí. Kontejnery disponují spodním výsypem na sběr tříděného odpadu, který lze přizpůsobit dle přání zákazníka.

ZDROJ: Reflex Zlín

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů