Sobota, 20. dubna 2024

Novinky 6/2013 - Jak na ty pravé pasivní domy?

Novinky 6/2013 - Jak na ty pravé pasivní domy?

Nová zelená úsporám je šancí, kdy stavět ty pravé pasivní domy

Ministerstvo životního prostředí minulý týden vyhlásilo podmínky programu Nová zelená úsporám, kde pracuje s hodnocením energetické náročnosti budov dle českých předpisů. Tato norma poskytuje údaje ohledně spotřeby energie, nepřináší však už záruku komfortu a kvality dobře postaveného pasivního domu. Jak se tomu bránit?

Celý článek...

Dřevěný rodinný dům se zaplavovacími otvory obstál proti Berounce

Stavět i nadále po čerstvě nabytých zkušenostech v zátopových oblastech? A pokud ano, tak jakým způsobem? Architekt Josef Smola ve svém článku představuje důležitý námět k zamyšlení a jeden z možných způsobů, který se při povodni osvědčil.

Celý článek...

Seznamte se s pražskou pasivní bytovou vilou Pod Altánem

Energeticky pasivní bytová vila v ulici Pod Altánem v pražských Strašnicích byla sice dokončena teprve v minulém roce, ale stihla již bodovat v několika architektonických soutěžích a dobře se zapsat do povědomí (nejen) zájemců o pasivní domy.

Celý článek...

Soutěž na projekt vzdělávacího centra vyhrála moderní dřevostavba

Na začátku června byly vyhlášeny výsledky soutěže na výstavbu vzdělávacího a návštěvnického centra Podhůra u Chrudimi. Z celkem 27 projektů vybrala porota návrh nápaditě řešené dřevostavby, která má potenciál fungovat v pasivním standardu.

Celý článek...

Podpora pro české stavebnictví i pasivní divadlo

V rámci nové rubriky přinášíme přehled zajímavých článků s tematikou pasivních domů, na které jsme narazili v minulých týdnech. Tentokrát chceme upozornit nejen na propojení energetické efektivity, snížení emisí CO2 a podpory pro české stavebnictví, ale také na projekt pasivní budovy divadla.
Celý článek...

Rekonstruovaný panelák hledá nový domov

Brno se na veletrhu IBF 2013 seznámilo se základními pravidly, jak efektivně a kvalitně rekonstruovat. Další příležitost k prohlídce našeho interaktivního modelu panelákového bytu měla přijít až na podzim v Praze. Rádi bychom ale pro naši výstavu našli vhodný prostor už nyní a otevřít její dveře návštěvníkům co nejdříve.

Celý článek...

VIDEO: Jak jsem navštívil veřejný dům... Pasivně

Věřili byste, že i ve veřejném domě se mohou najít nadšenci do energetických úspor? My o tom sice nikdy nepochybovali, ale skutečně nás přesvědčilo až toto původně belgické video.

Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů