Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ekologická mycí linka vyčistila 150 tisíc nákupních vozíků

Ekologická mycí linka vyčistila 150 tisíc nákupních vozíků

Ekologická mycí linka, určená k dezinfekci pojízdných zařízení v obchodech a supermarketech, vyčistila během tří let provozu 150 tisíc vozíků. Mycí box vyvinutý a uvedený na trh olomouckou společností Clean4you je jediným svého druhu u nás. V Evropě se podobné zařízení využívá pouze v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

"Se zvyšujícími se nároky na kulturu prodeje roste zájem řetězců o tento způsob čištění, což je zejména s ohledem na ekologickou šetrnost velmi pozitivní.", uvedl jednatel firmy Clean4you Milan Horyl. Příznivá je i cena. Provozovnu se stovkou vozíků stojí mytí kolem 8 tisíc korun. "Linky využívané jinde v Evropě jsou umístěny na velkých vozech s nosností do 12,5 t. Do hůře dostupných lokalit, jako jsou centra měst, se tak často vůbec nedostanou.", vysvětluje Horyl rozdíl mezi českou eko-linkou a zahraničními myčkami.

Samostatně fungující mycí box je součástí vozidla s nosností do 3,5 t. Čištění probíhá bez chemických prostředků za pomoci vysokotlaké vodní pistole. Použitá voda odtéká do sběrné vany pod vozem a pro další využití je ihned čištěna pomocí speciálních filtrů.

Společnost Clean4you se řadí mezi odborníky na speciální čištění a údržbu obchodů nejen na českém trhu. Zabývá se také revitalizací a repasí stávajícího zařízení, komplexním vybavením pro prodejny včetně vstupních turniketů a návrhy pro atypicky řešené prostory. Vše s důrazem na evropské bezpečnostní a ekologické standardy.

Více na www.cleanforyou.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů